Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΟΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ: ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ …. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
ΟΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ: ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ …. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Εκτύπωση E-mail
19.11.10

Του Σάκη Σερέτη

Όλη η παροικία μας παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο θέμα της Μονής Χρυσοβαλάντου και προσπαθεί στρεφόμενη στις διάφορες μορφές ενημέρωσης, να μάθει την πραγματική αλήθεια για αυτή την έντεχνα υποδαυλισμένη κρίση που έχει ξεσπάσει, όπως επίσης και για τον βίο και την πολιτεία όλων των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας .

Η πρόσφατη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία απαγορεύει τον ερχομό στην Αμερική του Μητροπολίτη Παϊσίου και του Επισκόπου Απαμείας Βικέντιου μέχρι την λήψη τελικής απόφασης, καθώς και η άμεση αποστολή τριμελούς   Εξαρχίας για την διερεύνηση του όλου θέματος, δημιουργεί ένα πλήθος ερωτηματικών που αναζητούν υπεύθυνες  απαντήσεις.   

Μεγάλο εξίσου ερωτηματικό όμως, είναι και η στάση κάποιων δημοσιογράφων, οι οποίοι εμφανίζονται να διεκδικούν άτυπο ρόλο ρυθμιστή της όλης κατάστασης, με αποτέλεσμα να προβληματίζουν την κοινή γνώμη για τα κίνητρα τους, ενώ   ταυτόχρονα δείχνουν ότι προσφέρουν πλημμελείς  υπηρεσίες στην σωστή ενημέρωση που επαγγέλλονται.

Σίγουρα όπως λέει πολύ σοφά μια λαϊκή παροιμία, «χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει» και στην περίπτωση της Μονής Χρυσοβαλάντου, οι τρέχουσες εξελίξεις αναμένεται αργά η γρήγορα, να φέρουν στο φως της ημέρας  μικρές ή μεγάλες αλήθειες.
Αυτό όμως που προβληματίζει κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, είναι η χρονική συγκυρία «αποκάλυψης» γεγονότων, τα οποία αν έχουν πραγματοποιηθεί όπως αναφέρεται στο βαθύ παρελθόν και ήταν γνωστά σε κάποιους κύκλους, όπως επίσης και σε κάποιον δημοσιογράφο, γιατί αποσιωπήθηκαν ;
Η επιλεκτική απόκρυψη στοιχείων που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, δεν τιμά αυτούς που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι και πολύ περισσότερο αυτούς, οι οποίοι τουλάχιστον επιφανειακά εμφανίζονται σαν λυσσαλέοι υπερασπιστές της νομιμότητας.  
Ωστόσο αν αποδειχθεί, ότι οι καταγγελίες που ξεφυτρώνουν τελευταία σαν μανιτάρια στο θερμοκήπιο της παροικίας μας, έχουν αληθινή υπόσταση για τα πρόσωπα που φέρονται σαν πρωταγωνιστές, δεν νομίζω ότι η νομική  παραγραφή των πράξεων τους -λόγω του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε-να αποτελεί επιχείρημα για αθωωτικά σχόλια.
Αντίθετα παραπέμπει σε ένα ιδιότυπο μαγειρείο, όπου μπορεί οι επιλεκτικές συνταγές πληροφόρησης καθώς επίσης και οι μεταχρονολογημένες αποκαλύψεις,  να μην θεωρούνται άμεσα  θανατηφόρες, ωστόσο είναι  απόλυτα ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο ενημερώνεται η κοινή γνώμη.     
Είναι αποδεδειγμένο όμως, ότι  αυτού του είδους οι συνταγές τσουρουφλίζουν επικίνδυνα την αξιοπιστία των ΜΜΕ, ενώ παράλληλα αναγάγουν σε όψιμους υπερασπιστές της νομιμότητας, κάποιους μισθοφόρους  πορνοβοσκούς  που λυμαίνονται τον χώρο.
Εκ των πραγμάτων  όμως, αυτός ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε είναι αρκετά μεγάλος και μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, έχει αρχίσει να   υποψιάζεται  ότι μόνο τυχαίος δεν είναι.
Όταν κατακαθίσει όμως η σκόνη του, αναμένεται να σκεπάσει επιμελώς τα καμώματα της επιλεκτικής  ενημέρωσης-παραπληροφόρησης, επιτρέποντας έτσι στα γνωστά γιουσουφάκια, να κινούνται άνετα στις γνωστές τους υπόγειες διαδρομές.  
Ελπίζω όμως η κοινή γνώμη, μετά από ώριμη σκέψη και ψύχραιμη διαχείριση των σχετικών  δημοσιευμάτων, να αντιληφθεί πλέον τον ρόλο  αυτών των   αργυρώνητων πραματευτάδων της ενημέρωσης, που η δουλειά τους είναι να πληροφορούν σωστά και έγκαιρα και όχι να παραπλανούν κατά το δοκούν.
Ευθύνες για αυτή την κατάντια σίγουρα υπάρχουν και θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή, έστω και καθυστερημένα  θα αποδοθούν από την κοινωνία στους «δικαιούχους».
Αν κάτι δεν βλέπω να υπάρχει  όμως , είναι η «τσίπα» δυστυχώς, της οποίας η τύχη εξακολουθεί να αγνοείτε…
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5909&Itemid=34

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote