Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αναθεωρεί η Νόκια για τους χάρτες
Αναθεωρεί η Νόκια για τους χάρτες Εκτύπωση E-mail
16.11.10

Η απόφαση της Νόκια πάρθηκε μετά από αίτημα των «τουρκικών νομικών αρχών», όπως η ίδια η εταιρεία αναφέρει σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αντάλλαξε με Ελληνοκύπριο παραπονούμενο.

Αντιλαμβανόμενη την ενόχληση από πλευράς κυβέρνησης, με σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία εκφράζει απολογίες και αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες τόσο με τις κυπριακές αρχές, όσο και με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να βρεθεί λύση για το συγκεκριμένο θέμα. Στο παρόν στάδιο, τα Ovi Maps, όπως ονομάζονται οι χάρτες της Νόκια, δεν περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για την Κύπρο. Επιπλέον, στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία τονίζει ότι σέβεται και αναγνωρίζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όσον αφορά θέματα πολιτικής, η Νόκια υποστηρίζει ότι «δεσμεύεται στις αρχές της ουδετερότητας και της αντικειμενικότητας». Πάντως, το υπουργείο Συγκοινωνιών, αρμόδιο για το χειρισμό τέτοιων θεμάτων, χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «πολιτικό ζήτημα».

Περί ευθυνών...
 
Ελληνοκύπριος χρήστης των χαρτών της Νόκια επικοινώνησε, μέσω e-mail, με τη εταιρεία, ζητώντας να ενημερωθεί για το λόγο που δεν εμφανίζεται η Κύπρος, ως προορισμός, στα Ovi Maps. Η απάντηση από πλευράς Νόκια ήταν ότι: «Λόγω νομικών θεμάτων από πλευράς Τουρκίας, όλα τα δεδομένα και σήματα (σ.σ. για την Κύπρο), τα οποία προβάλλονταν μέχρι πρότινος στους χάρτες, έπρεπε να αφαιρεθούν.»
 
Ο παραπονούμενος θεώρησε προσβλητική και προκλητική τη στάση της Νόκια και αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον «Π», ώστε να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα. Με τη σειρά μας, ενημερώσαμε σχετικά το τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του υπουργείου Συγκοινωνιών και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση, με σκοπό να γίνουν παραστάσεις προς τη Νόκια.
 
Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Νόκια ζητά συγνώμη για τις λανθασμένες, όπως τις χαρακτηρίζει, εξηγήσεις που έδωσε μεμονωμένος υπάλληλος στον Ελληνοκύπριο παραπονούμενο, καθώς και για οποιαδήποτε ενόχληση που ενδεχομένως προκλήθηκε.
 
 
ΠΟΛΙΤΗΣ
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5891&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote