Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πολύνεκρη κατάρρευση κτιρίου στο Νέο Δελχί
Πολύνεκρη κατάρρευση κτιρίου στο Νέο Δελχί Εκτύπωση E-mail
16.11.10

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ενός πολυώροφου κτιρίου σε μια συνοικία του Νέου Δελχί, ανέφεραν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι ενώ οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κτιρίου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

 Σύμφωνα με την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία, 78 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 30 φέρεται ότι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε το βράδυ της Δευτέρας.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το κτίριο, που βρισκόταν στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Λάξμι Νάγκαρ, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, είχε υποστεί ζημιές από τις βροχές του μουσώνα.
 
Στο σημείο όπου βρισκόταν η πολυκατοικία τώρα υπάρχουν μόνο χαλάσματα- μία εικόνα που παραπέμπει σε σεισμό. Δίπλα βρίσκεται ο ποταμός Γιαμούνα, ο οποίος υπερχείλισε τον Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου.
 
Η πρωθυπουργός του κρατιδίου του Δελχί, Σέιλα Ντίξιτ, κατηγόρησε την κατασκευαστική εταιρεία της πολυκατοικίας για την τραγωδία. "Πρόκειται για αμέλεια του εργολάβου... Δεν είμαι καν σίγουρη ότι το κτίσμα είχε άδεια", είπε.
 
"Πιστεύω ότι (το δυστύχημα οφείλεται) στην αμέλεια της κατασκευαστικής εταιρείας που δεν έχτισε ένα κτίριο αρκετά γερό για να αντέξει στις πλημμύρες του περασμένου μήνα. Η έρευνα που θα ξεκινήσουμε θα ρίξει φως και θα επιτρέψει να εντοπίσουμε τους ενόχους", πρόσθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NDTV.
 
Η πολυκατοικία κατέρρευσε γύρω στις 20:15 της Δευτέρας, τοπική ώρα (16:45 ώρα Ελλάδας) παγιδεύοντας πολλά άτομα που βρίσκονταν μέσα.
 
Όλη τη νύχτα, πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια αναζητώντας τυχόν επιζώντες καθώς μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν φωνές που καλούσαν σε βοήθεια.
 
Κάτοικοι κατήγγειλαν πάντως ότι η επιχείρηση καθυστερεί επειδή γίνονται συχνά διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και δεν υπάρχουν γερανοί.
 
Στο τετραώροφο κτίριο στεγάζονταν διαμερίσματα αλλά και δύο εταιρείες, μία εκ των οποίων ειδικευόταν στην εξαγωγή ενδυμάτων.
 

enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5888&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote