Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ και Ισραήλ διαπραγματεύονται τον εβραϊκό εποικισμό
ΗΠΑ και Ισραήλ διαπραγματεύονται τον εβραϊκό εποικισμό Εκτύπωση E-mail
14.11.10

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Ντεανιάχου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για ενισχυμένη συμμαχία στην ασφάλεια και στην πολιτική με αντάλλαγμα νέο πάγωμα του εβραϊκού εποικισμού στη Δυτική Όχθη.

"Αυτή η πρόταση δεν είναι ακόμη οριστική. Βρίσκεται στο στάδιο της διατύπωσης από την διαπραγματευτική μας ομάδα και εκείνη των Αμερικανών", δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

 "Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι προτάσεις, θα τις παρουσιάσω στην αρμόδια κυβερνητική αρχή, δηλαδή, το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, το οποίο έχει τους 15 πιο σημαντικούς υπουργούς, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις “ανάγκες ασφάλειας” του Ισραήλ.
 
Σύμφωνα με μια ισραηλινή επίσημη πηγή, που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία, οι Αμερικανοί ζήτησαν από το Ισραήλ να παγώσει εκ νέου τον εποικισμό για 90 ημέρες στη Δυτική Όχθη με αντάλλαγμα ένα πακέτο μέτρων πολιτικής και στρατιωτικής υποστήριξης.
 
Η πρόταση αυτή, που δεν προβλέπει την περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ όπου πλειοψηφεί το αραβικό στοιχείο, δεν έχει γίνει γνωστή στην Παλαιστινακή Αρχή.
 
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με κίνητρα που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ με αντάλλαγμα ένα νέο πάγωμα του εποικισμού, δήλωσε εκπρόσωπός του.
 
"Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση για το πάγωμα στους οικισμούς εποίκων στη Δυτική Όχθη", δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Ο εκπρόσωπος του Αμπάς δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή προσέγγισε τους Αμερικανούς αξιωματούχους για να ξεκαθαριστεί το ζήτημα αλλά δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.
 
“Η Παλαιστινιακή Αρχή αναμένει μία επίσημη απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τις λεπτομέρειες και τα δεδομένα που διέπουν αυτό το θέμα”, τόνισε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.
 
Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή ΜΚΟ " Ειρήνη Τώρα" οι ισραηλινοί έποικοι έχουν ξεκινήσει την κατασκευή 1.649 κατοικιών τους από τον τερματισμό του μορατόριουμ, στις 26 Σεπτεμβρίου, για τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης, επιπλέον, κατά την ίδια περίοδο έχουν εκσκαφθεί τα θεμέλια για άλλα 1.126 εργοτάξια.
 
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι εργασίες αυτές έχουν ξεκινήσει σε 63 οικισμούς, εκ των οποίων οι 43 βρίσκονται ανατολικά του “τείχους ασφαλείας” που έχουν κατασκευάσει οι Ισραηλινοί στη Δυτική Όχθη.

enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5884&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote