Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ελεύθερη, χωρίς όρους, αφέθηκε η Σούου Κίι
Ελεύθερη, χωρίς όρους, αφέθηκε η Σούου Κίι Εκτύπωση E-mail
13.11.10

Η ηγέτης της αντιπολίτευσης Άουνγκ Σαν Σούου Κίι, σύμβολο του αγώνα για την δημοκρατία στη Μιανμάρ, αφέθηκε ελεύθερη, μετά από επτά συνεχή χρόνια σε κατ' οίκον περιορισμό.Κρατικοί αξιωματούχοι εισήλθαν στην κατοικία της, στην οδό του Πανεπιστημίου, γύρω στις 17:00 (10:30 GMT) για να διαβάσουν στην αντιφρονούσα τη διαταγή της χούντας για την απελευθέρωσή της, την ημέρα που τερματίστηκε η τελευταία καταδίκη της για 18 μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό.

Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε στην πόρτα του σπιτιού της και έγινε δεκτή από περισσότερους από χίλιους υποστηρικτές της που πανηγύριζαν. Η Σούου Κίι απηύθυνε έκκληση για ενότητα στη χώρα που κυβερνάται από τον στρατό.

«Υπάρχει μια στιγμή που πρέπει να είμαστε σιωπηλοί και μια στιγμή για να μιλήσουμε. Οι άνθρωποι πρέπει να εργαστούν ενωμένοι. Μόνο τότε μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας», δήλωσε στο πλήθος και επέτρεψε στο εσωτερικό του σπιτιού της με ανώτερους αξιωματούχους από την Εθνική της Ένωση για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Οι αρχές νωρίτερα απομάκρυναν την αστυνομία που στάθμευε μπροστά από το σπίτι της και διέλυσαν τα οδοφράγματα.

Ανώτερος αξιωματούχος της Μιανμάρ δήλωσε ότι δεν έχει τεθεί κανένας όρος από το καθεστώς. «Είναι τελείως ελέυθερη», τόνισε.

Η τηλεόραση μετέδωσε ότι η ηγέτης της αντιπολίτευσης αφέθηκε ελεύθερη λόγω της καλής της διαγωγής, προσθέτοντας ότι «έλαβε αμνηστία για το σύνολο της ποινής της».

Η νομπελίστρια της ειρήνης έχει περάσει τα 15 από τα τελευταία 21 χρόνια της ζωής της υπό κράτηση.

nooz
 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5881&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >