Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιράκ: Σκοτώνουν χριστιανούς
Ιράκ: Σκοτώνουν χριστιανούς Εκτύπωση E-mail
10.11.10

Νέες επιθέσεις με στόχο χριστιανούς στο Ιράκ σκορπούν τον τρόμο. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη και δεκάδες τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που έπληξαν έξι περιοχές με ισχυρή παρουσία χριστιανών.Οι επιθέσεις αυτές, 10 μέρες ύστερα από την πολιορκία καθολικής εκκλησίας, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 52 άνθρωποι, εντείνουν τους φόβους ότι Σουνίτες αντάρτες μπορεί να προσπαθούν να τους εκδιώξουν από το Ιράκ.

Σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν στις τελευταίες επιθέσεις.

«Τι μπορούμε να κάνουμε; Κυνηγούν τους χριστιανούς σε κάθε γειτονιά της Βαγδάτης», δήλωσε ο Χαλδαίος Πατριάρχης της Βαγδάτης, Εμμανουήλ. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τους σταματήσουμε από το να προσευχηθούμε στο Θεό να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα».

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τόνισαν ότι οι τελευταίες επιθέσεις συνδέονται με την αιματηρή πολιορκία της καθολικής εκκλησίας. Έγιναν, μάλιστα, μια μέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι στην εκκλησία κι εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας, αφού οι εκλογές του Μαρτίου δεν οδήγησαν στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο ανταποκριτής του BBC στη Βαγδάτη, Jim Muir, επισημαίνει ότι αν και παραμένει ασαφές το αν σκοτώθηκαν χριστιανοί, ο σκοπός είναι ξεκάθαρος- να καταστεί σαφής η απειλή ότι όλοι οι χριστιανοί της χώρας αποτελούν πλέον στόχο. Η απειλή αυτή προέρχεται από το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, σουνιτική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην εκκλησία. 

Κατά δεκάδες εγκαταλείπουν το Ιράκ οι χριστιανοί από το 2003, οπότε εισέβαλαν οι αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους στη χώρα. Σήμερα υπολογίζεται ότι παραμένουν περίπου 600.000.


ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5872&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote