Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κλειστά τα χαρτιά της Κυβέρνησης για το Δημόσιο
Κλειστά τα χαρτιά της Κυβέρνησης για το Δημόσιο Εκτύπωση E-mail
09.11.10

Αμφίσημη ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γιώργου Πεταλωτή, σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση πρόκειται να προβεί σε απολύσεις δημόσιων υπάλληλων.«Οποία απόφαση έχουμε την ανακοινώνουμε, τους στόχους μας τους τηρούμε απαρέγκλιτα» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Ωστόσο σε προηγούμενη ερώτηση αν η κυβέρνηση εκλαμβάνει την ψήφο των πολιτών ως λευκή επιταγή για να προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο ο κ. Πεταλωτής απάντησε «δεν μιλάμε για απολύσεις και δεν υπάρχει καμία λευκή επιταγή. Είναι μακριά από εμάς η αντίληψη αυτή για την ψήφο του πολίτη».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε με αφορμή και τις δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν νέα μέτρα τέτοια, που να περιλαμβάνουν μισθούς, συντάξεις και φορολογικά βάρη».

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι στις δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ - τον οποίο χαρακτήρισε «αξιόπιστο άνθρωπο»- ανέφερε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία για την Ελλάδα, ότι οι ελληνικές αρχές θα είναι σε θέση να τηρήσουν και να επιτύχουν τους στόχους για το 2011 και ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι αξιόπιστο.

Τονίζεται ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε τη Δευτέρα νέα μέτρα λιτότητας, έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2011.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Γιουνκέρ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες και άλλοι είναι υπερχρεωμένοι και αυτό δεν είναι φταίξιμο της Ευρωζώνης», προσθέτοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση, και θέλω να τονίσω το θάρρος της, λέει ότι συμφωνεί με τους όρους του Μνημονίου και ότι θα αντιμετωπίσει την κατάσταση, πράγμα όχι εύκολο».

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας. Σύμφωνα με την Καθημερινή, όπως όλα δείχνουν, αναζητούνται τρόποι για την περαιτέρω μείωση των δαπανών του Δημοσίου με τα σενάρια «λουκέτου» σε δημόσιους φορείς και απολύσεων να έχουν «πέσει» στο τραπέζι.

Η εφημερίδα τονίζει ότι οι δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ δείχνουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια «σκληρή» διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικής πλευράς και τρόικας αναφορικά με το ποια πρέπει να είναι αυτά τα νέα μέτρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα έρχεται στην Αθήνα έχοντας επεξεργαστεί σενάρια που περιλαμβάνουν κλείσιμο δημόσιων φορέων και απολύσεις, σενάριο που δεν αποκλείεται από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος δραστικής περικοπής των δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN o υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων και προανήγγειλε σημαντικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5866&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote