Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι εκλογές είχαν μήνυμα και για τη Νέα Δημοκρατία
Οι εκλογές είχαν μήνυμα και για τη Νέα Δημοκρατία Εκτύπωση E-mail
09.11.10

Υπάρχει μήνυμα για τη Νέα Δημοκρατία; Έστειλε μήνυμα και στη Νέα Δημοκρατία ο κόσμος σ’ αυτόν τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών;

Προεκλογικά, η Νέα Δημοκρατία ζητούσε από τον λαό να στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό και στο επιτελείο του ότι αρμενίζουν στραβά.

 Το μήνυμα εστάλη, παρά τις προσωπικές εκβιαστικές προσπάθειες του κ. Παπανδρέου. Αλλά, παρά την σαφή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα σε σχέση με τις εκλογές του 2009, αυτό είχε περισσότερους του ενός αποδέκτες. 
 
Ο δεύτερος αποδέκτης είναι η Νέα Δημοκρατία. Το γεγονός ότι παρά τις προβλέψεις ο υποψήφιος της Ν.Δ. για την περιφέρεια Αττικής μπήκε στον δεύτερο γύρο, ενώ θετικές ήσαν και οι επιδόσεις της στην υπόλοιπη Ελλάδα, δείχνει μία δυναμική συσπείρωσης, που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δινόταν μεγαλύτερη προσοχή στην διαδικασία επιλογής των προσώπων.
 
Τα στοιχεία από τον χθεσινό πρώτο γύρο, δείχνουν ότι η Ν.Δ. μπορούσε να εξασφαλίσει την πρωτιά στην περιφέρεια Αττικής από τον πρώτο γύρο – οπότε σήμερα θα ήταν εντελώς διαφορετικό το πολιτικό σκηνικό και ο κ. Παπανδρέου δεν θα ήταν σε θέση να υποστηρίξει ότι… κέρδισε.
 
Πρόκειται για μια νοοτροπία που έρχεται από το παρελθόν. Από τον καιρό που η Ν.Δ. ήταν στην κυβέρνηση, και είχε επιλεγεί η λογική της ανυπαρξίας του «πάγκου», της επετηρίδας και ενός στενού κύκλου αρεστών.
 
Η καταστροφική αυτή νοοτροπία δεν εγκαταλείφθηκε ακόμη και όταν η ηγεσία του κόμματος έβλεπε πως, στις εκλογές του 2009, οδηγείτο στην βέβαιη ήττα.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, που έχει πλέον μετατραπεί σε χωματερή πολιτικών του περασμένου, στην κυριολεξία, αιώνα, φίλων που δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να εκλεγούν με σταυρό και διαφόρων αγνώστων προσώπων που σήμερα απλώς καταλαμβάνουν ένα έδρανο της Βουλής και ήδη έχουμε ξεχάσει την ύπαρξή τους.
 
Η εκλογική μάχη στην περιφέρεια Αττικής είχε τα χαρακτηριστικά γενικών εκλογών. Η κυβέρνηση έχει αυθαίρετα περιορίσει το πολιτικό μέρος αυτών των εκλογών στον πρώτο γύρο.
 
Όχι πως δεν θα βγουν συμπεράσματα και από τον δεύτερο γύρο. Αλλά χάθηκε η ευκαιρία να αφαιρεθεί από τον κ. Παπανδρέου το δικαίωμα να μιλά για ανανέωση της εντολής…

Ελεύθερη ζώνη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5864&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote