Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Π. Μαντούβαλος ρυθμιστής στον Πειραιά
Ο Π. Μαντούβαλος ρυθμιστής στον Πειραιά Εκτύπωση E-mail
09.11.10

Ο Δήμος Πειραιά προς το παρόν είναι «πράσινος», καθώς ο Γιάννης Μίχας προηγείται κατά 6,6% από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο της Νέας Δημοκρατίας, όμως όλα θα κριθούν στον δύσκολο β΄ γύρο, κυρίως ανάλογα με την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν οι ψηφοφόροι του Πέτρου Μαντούβαλου (που επίσης προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ), αν και σε αυτές τις εκλογές κατήλθε ως ανεξάρτητος υποστηριζόμενος από τον ΛΑΟΣ.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμμαχία» Γιάννης Μίχας, συγκέντρωσε ποσοστό 29,61% και ζήτησε πάνδημη συστράτευση και μαζική συμμετοχή στον β΄ γύρο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του «για ένα νέο ξεκίνημα στον Πειραιά».

 
Ο αντίπαλός του την ερχόμενη Κυριακή, Βασίλης Μιχαλολιάκος συγκέντρωσε ποσοστό 23,05% και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα σχηματιστεί μια ισχυρή δημοτική πλειοψηφία». Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Πέτρος Μαντούβαλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Θρύλος», κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 18,84% και πέντε έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την τρίτη θέση ως έκπληξη, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον ήθελαν δεύτερο. Ο ίδιος, πάντως, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η παραταξιακή ψήφος φαίνεται ότι δύσκολα ξεπερνιέται, αλλά παλεύεται». Ρυθμιστές του αποτελέσματος θα είναι πιθανότατα και οι ψηφοφόροι της Ελπίδας Παντελάκη, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, η οποία συγκέντρωσε 14,8% και τέσσερις έδρες, καταγράφοντας ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει κερδίσει ποτέ στον Πειραιά το Κομμουνιστικό Κόμμα.
 
Ο συνδυασμός «Συμμαχία στον Πειραιά» που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πρασίνους και την Δημοκρατική Αριστερά συγκέντρωσε ποσοστό 7,58% και καταλαμβάνει δύο έδρες, ενώ ο Αντώνιος Καλογερόγιαννης του συνδυασμού «Πειραιάς όλοι μαζί» συγκέντρωσε ποσοστό 3,43% και κερδίζει μία έδρα. Ο συνδυασμός «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ανταρσία στο Λιμάνι» συγκέντρωσε ποσοστό 2,71%.
 
Εντονα συζητήθηκε, πάντως το υψηλό ποσοστό αποχής, το οποίο άγγιξε το 54,5%. Μάλιστα, στα δυτικά δημοτικά διαμερίσματα έφτασε ακόμα και το 80%, κάνοντας πολλούς να συζητούν περί ενός εξαιρετικά υποτονικού εκλογικού κλίματος.
 
Καθημερινή
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5861&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote