Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η κάλπη έσβησε τις πρόωρες
Η κάλπη έσβησε τις πρόωρες Εκτύπωση E-mail
07.11.10

Παρά την σημαντική υποχώρηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009, το διαφαινόμενο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών έδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου τη δυνατότητα να ακυρώσει κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και να δεσμευθεί για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

 
 
Εχοντας στα χέρια του αποτελέσματα και αναγωγές για τις 13 Περιφέρειες και την εκτίμηση ότι, σε επίπεδο Επικράτειας, το κυβερνών κόμμα διατηρεί ισχνό πλην σαφές προβάδισμα τουλάχιστον 3 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής σε μια αποτίμηση - διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου.

 
«Ο ελληνικός λαός επιβεβαίωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να ζητεί την αλλαγή. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, προσηλωμένοι στο στόχο μας», ήταν τα λόγια με τα οποία ο Γ. Παπανδρέου έκλεισε το κεφάλαιο των πρόωρων εκλογών.
 
«Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας»
 
«Ανέλαβα το τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα. Ζήσαμε μαζί αυτή τη δύσκολη χρονιά. Η προσπάθεια που κάναμε είναι όλων μας. Κάθε συμπολίτης μας, κάθε πολίτης αυτής της χώρας χρειάστηκε να κάνει μία θυσία, να θυσιάσει κάτι από τη ζωή του. Από την ευημερία του. Για να διασφαλίσουμε τη συνέχειά μας ως κράτος και αν αποκτήσουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε τη χώρα και να ελπίζουμε. Αυτή τη δύσκολη χρονιά τα καταφέραμε όλοι μαζί. Διαψεύσαμε όσους έλεγαν ότι δεν έχουμε μέλλον. Η πρόσπάθειά μας θα συνεχιστεί με καλύτερους όρους.
 
«Για αυτή την αλλαγή ο ελληνικός λαός μας έφερε στην εξουσία. Και σήμερα επιβεβαίωσε ξανά ότι αυτή την αλλαγή θέλει και σήμερα. Αυτή την αλλαγή ζητά. Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας» είπε ο κ. Παπανδρέου σημαίνοντας τέλος στα σενάρια της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη.
 
«Να αλλάξουμε το κράτος»
 
«Η χρονιά που πέρασε απέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο όσα λέγαμε προεκλογικά. Το προηγούμενο μοντέλο κατέρρευσε, χρεοκόπησε», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Χρεοκόπησε μια νοοτροπία που λίγο έλειψε να παρασύρει τη χώρα μας σε χρεοκοπία. Αλλάξαμε κατεύθυνση, τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, τόνισε, σημειώνοντας πως «μπροστά μας έχουμε βασικές προτεραιότητες»:
 
Να συνεχίζουμε να βάζουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά μας, να σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας
Να αλλάξουμε ριζικά το αναπτυξιακό πρότυπο
Να αλλάξουμε το κράτος, τη δημόσια διοίκηση που σήμερα δυσλειτουργεί, να μη στέκεται εμπόδιο.
«Σας εγγυώμαι ότι θα στέκομαι πάντα δίπλα στον πολίτη με κοινωνικές δομές που θα διασφαλίζουν δικαιώματα για όλους», τόνισε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό. «Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν και μαγικές συνταγές. Εδώ είμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε την πατρίδα. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζονται όλες οι δυνάμεις του τόπου. Η αποχή πρέπει όλους μας να μας προβληματίσει. Να αλλάξουμε όλα όσα ακόμη και τώρα μας πληγώνουν (...) Σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζονται όλοι. Δεν περισσεύει κανείς. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να διασφαλίσω αυτή τη συμμετοχή».
 

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5855&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 07.11.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote