Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στις κάλπες του «Καλλικράτη»
Στις κάλπες του «Καλλικράτη» Εκτύπωση E-mail
07.11.10

 Στις 7 το βράδυ ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών, που θα κληθούν να εφαρμόσουν το σχέδιο του Καλλλικράτη. Η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς σοβαρά προβλήματα.

 

Ελλείψεις παρουσιάστηκαν σε εφορευτικές επιτροπές σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις όπου δεν εμφανίστηκε κανένας.

 
Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο της Αθήνας, υπάρχουν αρκετά εκλογικά τμήματα που λειτουργούν με τον δικαστικό αντιπρόσωπο, τον γραμματέα και μόνο ένα μέλος Εφορευτικής Επιτροπής.
 
Όπως προβλέπεται στον εκλογικό νόμο στις περιπτώσεις αυτές, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί είτε να αναθέσει στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα να αναζητήσουν τους διορισμένους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών που δεν προσήλθαν και να τους μεταφέρει στα εκλογικά τμήματα που διορίστηκαν, είτε με το κλείσιμο της κάλπης να υποβάλει αναφορά για να κινηθούν διαδικασίες κυρώσεων σε βάρος τους.
 
Με το άνοιγμα της κάλπης, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθήνας, υπήρξαν πέντε περιπτώσεις αντικαταστάσεων δικαστικών αντιπροσώπων. Στις τέσσερις οι δικηγόροι δεν προσήλθαν και ορίστηκαν άλλοι, ενώ η πέμπτη περίπτωση αφορούσε εκλογικό τμήμα στη Νέα Μάκρη όπου έγινε ένσταση στη δικηγόρο, καθώς ο σύζυγός της ήταν υποψήφιος στην περιοχή, και έτσι αντικαταστάθηκε από άλλον δικηγόρο.
 
Στην Αχαϊα καθυστέρησε η έναρξη της ψηφοφορίας σε ένα εκλογικό κέντρο, το οποίο δεν άνοιξε εγκαίρως.
 
Στα Χανιά, σε 73 από τα εκλογικά τμήματα του νομού το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών θα μεταδοθεί από τους δικαστικούς στο υπουργείο Εσωτερικών, μέσω μηνύματος κινητού τηλεφώνου. Δυο δικαστικοί δεν δέχτηκαν να το παραλάβουν.
 
Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης μετά από σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν σε τοπικό δημοψήφισμα και τις λαϊκές συνελεύσεις των πολιτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου τους στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
 
Επίσης, από τις εκλογές απέχουν και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια.
 
Στην ακριτική Γαύδο με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μόνιμων κατοίκων, οι ψηφοφόροι απέχουν από τις περιφερειακές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους όρους του διαγωνισμού για την δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει το νησί με την Κρήτη.

nooz.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5853&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων