Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τραγωδίες στον αέρα σε Κούβα και Πακιστάν
Τραγωδίες στον αέρα σε Κούβα και Πακιστάν Εκτύπωση E-mail
05.11.10

Δυο αεροπορικές τραγωδίες εκτυλίχθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε Κούβα και Πακιστάν με δεκάδες νεκρούς.

Στην Κούβα, αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση μεταξύ Σαντιάγοκαι Αβάνας, με 68 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 28 ξένοι, συνετρίβη στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους, στο κέντρο της Κούβας, όπως μεταδίδει η κουβανική τηλεόραση.

Ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι αντιμετώπιζε "επείγουσα κατάσταση" και αμέσως μετά χάθηκε η επαφή με το αεροσκάφος, που συνετρίβη στην περιοχή Γουασιμάλ. Το αεροπλάνο ήταν ένα ATR-72-212 της κουβανικής εταιρείας Aerocaribbean SA και είχε απογειωθεί από το Σαντιάγο δε Κούβα με προορισμό την Αβάνα.

 
Η κουβανική τηλεόραση μεταδίδει ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 61 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Από τους 68 επιβαίνοντες οι 28 ήταν ξένοι, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες τους.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες. Εργαζόμενος στο νοσοκομείο του Γουασιμάλ δήλωσε στο Ρόιτερ ότι η ενημέρωση που έχουν είναι ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. "Μας τηλεφώνησαν πριν από λίγο και μας είπαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. Μέχρι τώρα δεν έχει μεταφερθεί κανένας στο νοσοκομείο", ανέφερε η ίδια πηγή.
 
Συνετρίβη αεροσκάφος και στο Πακιστάν
 
Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή μικρού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Νουρ Αγκά.
 
Στο αεροπλάνο, τύπου Τσέσνα, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, επέβαιναν 20 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος. Οι επιβάτες ήταν εργαζόμενοι σε αμερικανική πετρελαϊκή εταιρία.
 
Το αεροπλάνο συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση ότι ο ένας κινητήρας δεν λειτουργούσε. "Ζήτησε να επιστρέψει και καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, το αεροπλάνο συνετρίβη", δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
 
"Το αεροπλάνο καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι νεκροί δεν είναι δυνατό να αναγνωρισθούν. Δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν ήταν άνδρες ή γυναίκες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Νουρ Αγκά.

 

ΝΟΟΖ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5840&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote