Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εθιμοτυπική συνάντηση Κλίντον
Εθιμοτυπική συνάντηση Κλίντον Εκτύπωση E-mail
08.10.07
Με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος επισκέφτηκε την Ακρόπολη.

Σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σκιαγράφησε την δική του πολιτική πρόταση για αντιμετώπιση των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων του 21ου αιώνα.

Ο κ. Κλίντον, 61 χρονών σήμερα, εξήμιση χρόνια αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο, επικέντρωσε την ομιλία του στις συνεργασίες κορυφής που προωθεί μεταξύ μεγιστάνων ευεργετών, κυβερνήσεων και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση σοβαρών παγκόσμιων προβλημάτων, όπως το AIDS και η παιδική θνησιμότητα στον Τρίτο Κόσμο. 

 Επίσης, αναφέρθηκε σε μερικά θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος καθώς ανέλυε μια από τις μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα, αυτή της «ταυτότητας» λαών, χωρών και εθνών. Ο κ. Κλίντον ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, που περιέχουν στοιχεία της διαμάχης γύρω από την «ταυτότητα», μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, τις διαμάχες στην πρώην Γιουγκοσλαβία, «όπου και εσείς εμπλακήκατε» όπως είπε, και προπαντός την Ισραηλο-Παλαιστινιακή διένεξη. 

 Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996 τον βοήθησε να γίνει «καλύτερος πρόεδρος», λέγοντας ότι το «τραγικό» αυτό συμβάν ανάμεσα στα δύο μέρη, που όμως αντιμετωπίσθηκε στην αρχή από πολλούς στην διεθνή κοινότητα ως ασήμαντο, τον ώθησε σε μια πολύ πιο προσεκτική και προσωπική ενασχόληση με το όλο ζήτημα το κρίσιμο βράδυ των Ιμίων.

 Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Capital Forum και το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.     

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=584&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 08.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote