Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Καραμανλής... μίλησε!
Ο Καραμανλής... μίλησε! Εκτύπωση E-mail
04.11.10

Οσα δεν λέει ο Κ. Καραμανλής σε πολιτικούς και δημοσιογράφους που τον επισκέπτονται τακτικά στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη τα είπε χθες στα μέλη... της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που τον συνάντησαν ύστερα από αίτημά τους!

Κατά τη διάρκεια της μιάμισης ώρας που έμειναν στο γραφείο του οι Β. Κορκίδης, Π. Καρέλλας και Γ. Καρανίκας, ειπώθηκαν πολλά και εξόχως ενδιαφέροντα: για την κυβέρνηση, τον Γ. Παπανδρέου, την πορεία της οικονομίας αλλά και για τη ΝΔ του Αντ. Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ομιλητικότατος, όπως βεβαιώνουν όλοι οι παριστάμενοι.

 
 
Ανησυχεί...
 
Η μακρά συζήτηση, όπως ήταν και αναμενόμενο, ξεκίνησε από την οικονομία. Ο Κ. Καραμανλής δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις. Τόνισε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα παραγωγής και κάλεσε τους εμπόρους να στρέψουν εκεί το ενδιαφέρον τους. «Στους τομείς της ναυτιλίας, της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού θα μπορούσαμε να κάνουμε θαύματα», τους είπε. «Μέχρι τώρα συντηρούμαστε με επιδοτήσεις, αλλά κάποια στιγμή αυτά θα τελειώσουν. Πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε», προσέθεσε. Παραδέχτηκε ακόμη ότι η αγορά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και σημείωσε ότι η πολιτική των φόρων χωρίς ανάπτυξη είναι αδιέξοδη...
 
Δεν βλέπει πρόωρες εκλογές
 
Η συζήτηση δεν άργησε να φτάσει στα πολιτικά. Ο Κ. Καραμανλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές. «Το χειρίστηκε άκομψα», παρατήρησε, αν και αναγνώρισε την προσπάθεια του πρωθυπουργού να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. «Την ίδια αγωνία θα είχα και εγώ, αν και δεν θα είχα βάλει τον πήχη τόσο ψηλά όπως έκαναν στο ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησαν λέγοντας ότι έχουν σίγουρες 11 περιφέρειες».
 
 
«Το βιβλίο έκλεισε...»
 
Για τη ΝΔ ήταν πιο προσεκτικός στις εκτιμήσεις του, αν και κάποια στιγμή έδειξε ότι περίμενε περισσότερα τον τελευταίο χρόνο, τονίζοντας ότι «το κόμμα θα βρει τον δρόμο του». «Εσείς, πρόεδρε, τι σκέφτεστε να κάνετε;», ήταν η επόμενη -εύλογη- ερώτηση που δέχτηκε ο Κ. Καραμανλής από τους συνομιλητές του. «Για μένα το βιβλίο αυτό έχει κλείσει», απάντησε. «Αγαπώ το κόμμα μου και την πατρίδα μου και επ’ ουδενί δεν θέλω να δώσω την εικόνα ότι υπονομεύω τον νέο αρχηγό». Και συμπλήρωσε: «Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και πρέπει να είναι δυνατό. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσω»...
 
 
«Είναι νωρίς ακόμη...»
 
Ωστόσο, η κουβέντα για το... μέλλον δεν σταμάτησε εκεί. «Και σε μας, πρόεδρε, η Εφορία μάς κλείνει τα βιβλία, αλλά μπορεί να μας τα ξανανοίξει στο μέλλον», παρατήρησε κάποιος από το προεδρείο των εμπόρων. Ο Κ. Καραμανλής απάντησε με ένα χαμόγελο που παρέπεμπε περισσότερο σε... γρίφο παρά σε επιβεβαίωση των όσων μόλις λίγο πριν τους είχε πει. Η συζήτηση έκλεισε με το προσφιλές ερώτημα πολιτικών και δημοσιογράφων. «Πότε θα μιλήσετε;», τον ρώτησαν. «Κάποτε θα μιλήσω εφ’ όλης της ύλης. Είναι, όμως, νωρίς ακόμη», τους είπε, δείχνοντας ότι... δεν συμμερίζεται την άποψη που πρόσφατα εξέφρασε ο Αντ. Σαμαράς γι’ αυτό το θέμα.

ΕΘΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5838&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote