Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παραίτηση Παπασάββα αξιώνει ο ΔΗΣΥ
Παραίτηση Παπασάββα αξιώνει ο ΔΗΣΥ Εκτύπωση E-mail
02.11.10

Την παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ακη Παπασάββα ζητεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μέσω του Επιτρόπου Ελέγχου, Θεσμών και Δημοσίου Βίου του κόμματος, βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, ο οποίος τον καλεί επίσης να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ''να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε, να επιστρέψει τις συντάξεις που πήρε και να απολογηθεί στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

 

Σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως ''μέσα από τέτοια συμβάντα - Αντρέας Δημητρίου, Ιωσήφ Ιωσήφ, Βάσος Γεωργίου, Ακης Παπασάββας αλλά και άλλα πολλά - εκείνο που αναδεικνύεται και έχει μείζονα πολιτική αξία είναι οι ευθύνες τού Προέδρου της Δημοκρατίας που, με βάση το Σύνταγμα, τούς επέλεξε και τους διόρισε'', προσθέτοντας ότι ''είναι ολοφάνερο ότι τις δήθεν ηθικές αντοχές που επεφύλασσε ο Πρόεδρος για το κόμμα του δεν τις απαίτησε και από τους συνεργάτες του''.

 
Διερωτήθηκε εάν η επιστροφή απλά των χρημάτων από τον κ. Παπασάββα, τον απαλλάσσει από τις νομικοπολιτικές και ηθικές του ευθύνες, ''τη μεγάλη υποχρέωση που είχε να υποβάλει τον εαυτόν του στον απαιτούμενο αυτοπεριορισμό που επέβαλλε το υψηλό του λειτούργημα και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τις πολιτικές ευθύνες που έχει για τις προθέσεις και προπάντων για τις πράξεις αυτών που επέλεξε για να υπηρετήσουν τη δίκαιη κοινωνία που έταξε στο λαό''.
 
Δεν έπρεπε, διερωτήθηκε επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εξηγήσει στους συνεργάτες του τι εννοούσε ως δίκαιη κοινωνία και πώς νιώθει για όλα αυτά που επί των ημερών του επισυμβαίνουν.
 
Ο κ. Θεμιστοκλέους έθεσε επίσης το ερώτημα εάν ασθενείς με πολύ πιο σοβαρές παθήσεις από αυτήν του κ. Παπασάββα έτυχαν της ίδιας προνομιακής και ταχύτατης αντιμετώπισης, ''ή αυτή η προκλητική αντιμετώπιση παρασχέθηκε στον κ. Παπασάββα επειδή είναι Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και προσωπικός φίλος του Προέδρου;''.
 
''Ακόμα και αν ο κ. Παπασάββας δικαιούτο τα χρήματα, τότε πόσες άλλες χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων δικαιούνται να πάρουν πίσω τα χρήματα τους και πόσα επιπρόσθετα εκατομμύρια θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον οι φορολογούμενοι;'', συμπλήρωσε.
 
Αν ο κ. Παπασάββας, συνέχισε ο κ. Θεμιστοκλέους, εννοούσε όσα κατά καιρούς έγραφε και έλεγε και παρουσιάζετο ενώπιον του λαού σαν ο συνήγορος του και ο θαρραλέος υπερασπιστής του, τώρα είναι η ώρα να το αποδείξει, με το ''να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε, να επιστρέψει τις συντάξεις που πήρε, να απολογηθεί στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρωτίστως να ζητήσει δημοσίως τη συντετριμμένη συγνώμη του και να υποβάλει πάραυτα την παραίτηση του''.
 
Ζητάμε από τον Ακη Παπασάββα να παραιτηθεί, είπε ο Επίτροπος Ελέγχου, Θεσμών και Δημοσίου Βίου του ΔΗΣΥ, ''διότι μόνον έτσι θα αποδείξει ότι της Γενικής Εισαγγελίας προΐστανται άνθρωποι που ξέρουν και μπορούν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και μόνον έτσι δεν θα πληγεί ακόμα περισσότερο το κύρος, η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα της''.
 
''Αν για τους πολίτες το νόμιμο μπορεί να είναι και ηθικό, για τους πολιτικούς, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους ανεξάρτητους κρατικούς αξιωματούχους αυτό δεν ισχύει - δεν μπορεί να ισχύει'', είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.
 
"Δεν μπορεί να ισχύει, πρώτον διότι, αν η ηγεσία ενός λαού - πολιτική, πνευματική και θεσμική - δίνει την εικόνα της ηθικής αποσύνθεσης, τότε τι ηθικές αντοχές και τι αντιστάσεις μπορούμε να απαιτούμε ή να περιμένουμε από τους απλούς πολίτες που η πλειοψηφία τους είναι φορτωμένοι από προβλήματα καθημερινής επιβίωσης; Και δεύτερον, διότι η Δημοκρατία μας δεν θα αντέξει όταν οι λίγοι και προνομιούχοι της υποχρεώνουν τους υπόλοιπους, τους πολλούς, που δεν έχουν και δεν αντέχουν, να θυσιάζονται για χάρη τους'', κατέληξε.
 
 
 
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5832&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote