Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αποδέχεται ο Καναδάς τον επαναπατρισμό κρατούμενου στο Γκουαντάναμο
Αποδέχεται ο Καναδάς τον επαναπατρισμό κρατούμενου στο Γκουαντάναμο Εκτύπωση E-mail
02.11.10

Η καναδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως αποδέχεται τον επαναπατρισμό του μουσουλμάνου υπηκόου του Ομάρ Χαντρ, ο οποίος είχε συλληφθεί προ 15ετίας στο Αφγανιστάν και καταδικάσθηκε σε οκταετή φυλάκιση, ομολογώντας την ενοχή του.«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δέχθηκε ώστε ο Ομάρ Χαντρ να επιστρέψει στον Καναδά κι εμείς θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία ανάμεσα στον Χαντρ και την Αμερικανική κυβέρνηση», τόνισε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο ΥΠΕΞ Λόρενς Κάνον.

Ο επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στις απαντήσεις της αντιπολίτευσης εάν θα επιτραπεί η μεταφορά του Χαντρ πριν ή αφού έχει εκτίσει το ένα έτος της ποινής του στις φυλακές του Γκουαντάναμο, όπως προβλέπει η συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη για να δηλώσει την ενοχή του.

Ο Κάνον απέφυγε και άλλη ερώτηση της αντιπολίτευσης, που μυκτηρίζει την κυβέρνηση για τις δηλώσεις της ότι ο Καναδάς δεν είχε εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για την τύχη του Χαντρ, ενώ η διπλωματική αλληλογραφία μεταξύ Ουάσιγκτον και Οτάβας αποδεικνύει το αντίθετο. Ο Καναδάς μάλιστα τόνιζε πως αντιμετωπίζει «θετικά» την αίτηση μεταφοράς του νεαρού.

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΥΠΕΞ αρκέσθηκε να τονίσει πως η Οτάβα «δεν ενεπλάκη στις διαπραγματεύσεις για την ποινή» που επρόκειτο να επιδικασθεί στον Χαντρ.

www.kathimerini.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5830&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 02.11.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote