Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Σαουδάραβας o βασικός ύποπτος για τα δέματα-βόμβες
ΗΠΑ: Σαουδάραβας o βασικός ύποπτος για τα δέματα-βόμβες Εκτύπωση E-mail
31.10.10

Ενας Σαουδάραβας κατασκευαστής βομβών, ο οποίος πιστεύεται ότι συνεργάζεται με το δίκτυο της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη, είναι ο βασικός ύποπτος για τα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα που είχαν προορισμό τις ΗΠΑ, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

 

Πρόκειται για τον 28χρονο Ιμπραΐμ Χάσαν αλ-Ασίρι, ο οποίος είνια στην κορυφή του καταλόγου των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών στη Σαουδική Αραβία και αδελφός του καμικάζι που επιχείρησε να σκοτώσει τον επικεφαλής της σαουδαραβικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Νάγεφ, πέρυσι. Ο πρίγκιπας απλώς τραυματίσθηκε κατά την επίθεση αυτή.

 

Κατά την επίθεση αυτή καθώς και στην απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους που είχε προορισμό τις ΗΠΑ τα Χριστούγεννα του 2009, χρησιμοποιήθηκε η ισχυρή εκρηκτική ύλη ΡΕΤΝ, που φαίνεται ότι επιλέγει η Αλ-Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου.

 

Σύλληψη ύποπτης φοιτήτριας στην Υεμένη

 

Εν τω μεταξύ, μια νεαρή γυναίκα που θεωρείται ύποπτη για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, συνελήφθη σε σπίτι στην πρωτεύουσα Σαναά, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφαλείας της Υεμένης.

 

Δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης είχαν περικυκλώσει ένα σπίτι όπου κρυβόταν η γυναίκα αυτή, η οποία θεωρείται ύποπτη για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων στις ΗΠΑ, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Υεμένης.

 

Ο πρόεδρος 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Υεμένη είχε προειδοποιηθεί νωρίτερα για τη νέα αυτή γυναίκα από τις αμερικανικές αρχές.

 

Αμερικανοί αξιωματούχοι την είχαν εντοπίσει από μια κάρτα SIM κινητού τηλεφώνου που ήταν κολλημένη σε ένα από τα πακέτα.

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Υεμένης, έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να καταδιώξουν τους υπόπτους μετά από πληροφορίες που έλαβε από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

 

Την ενοχή της νεαρής γυναίκας αμφισβήτησε μια μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Υεμένη.

 

Ο Αμπντέλ Ραχμάν Μπαρμάν, εκπρόσωπος της οργάνωσης Hood, δήλωσε ότι με βάση πληροφορίες που διαθέτει, «όλοι οι υπάλληλοι» των αμερικανικών εταιρειών FeDEx και UPS στη Σαναά συνελήφθησαν χθες και ανακρίνονται, αλλά πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει εάν έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

 

Ο Μπαρμάν σημείωσε ότι η συλληφθείσα είναι η 22χρονη Χανάν αλ-Σαμάουι, φοιτήτρια στο πέμπτο έτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Πενεπιστημίου της Σαναά, ενώ η αστυνομία συνέλαβε και τη 45χρονη μητέρα της.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν πολλά ερωτιματικά στην υπόθεση αυτή». «Γνωρίζουμε ότι η Αλ-Κάιντα δεν αφήνει ποτέ ίχνη. Είναι λοιπόν απίθανο η νεαρή αυτή γυναίκα να πήγε στα γραφεία των δυο εταιρειών και να έγραψε το όνομα και τον αριθμό του τηλεφώνου της πάνω στα πακέτα», τόνισε.

«Με βάση πληροφορίες φίλων της, η Χανάν δεν έχει καμία σχέση με ισλαμιστική ή οποιαδήποτε πολιτική οργάνωση», υπογράμμισε ο Μπαρμάν, απευθύνοντας έκκληση να επιτραπεί στην κοπέλα αυτή να έχει δικηγόρο και να έλθει σε επαφή με την οικογένειά της.

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5828&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote