Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παγκόσμιο γεγονός ο 28ος Χρυσός Κλασικός Μαραθώνιος
Παγκόσμιο γεγονός ο 28ος Χρυσός Κλασικός Μαραθώνιος Εκτύπωση E-mail
31.10.10

Με νέο ρεκόρ αγώνα 2:12:40 τερμάτισε ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ, ο μεγάλος νικητής του 28ου Χρυσού Κλασικού Μαραθωνίου, στον οποίο συμμετείχαν χιλιάδες αθλητές και φίλαθλοι. Πρώτος Έλληνας ο Μιχάλης Παρμάκης από την Κοζάνη, ενώ, στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ράσα Ντραζνταουκάιτε από τη Λιθουανία.

Την απονομή στους 3 αθλητές που τερμάτισαν πρώτοι μετά από 42.195 μέτρα έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Ο φετινός Μαραθώνιος αποτέλεσε μεγάλο πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός και συγκέντρωσε τα φώτα όλης της υφηλίου, καθώς συνέπεσε με την επέτειο 2.500 χρόνων από την ιστορική μάχη. ''Για την Ελλάδα που τρέχει το δικό της Μαραθώνιο και θα τερματίσει το συντομότερο'', έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αγωνίστηκε στα 10.000μ.

"Γιορτάζουμε τις κοινές αξίες του αθλητισμού"

10.000 χιλιάδες δρομείς ξεκίνησαν από το Καλλιμάρμαρο για τις διαδρομές των 5 και των 10 χιλιομέτρων. Ανάμεσά τους και ο Πρωθυπουργός. Δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, αλλά και ανυποψίαστοι πολίτες που σχεδόν δεν τον γνώρισαν.

«Η Ελλάδα έχει και αυτή το δικό της μαραθώνιο, αλλά σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το γρηγορότερο» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, μετά τη συμμετοχή του στον αγώνα δρόμου των 10.000 μ.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5827&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 31.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote