Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ομπάμα: Αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ
Ομπάμα: Αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
30.10.10

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε σε αεροσκάφος που θα έφτανε στις ΗΠΑ από την Υεμένη ανάγκασε δύο χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία) να σημάνουν συναγερμό και τον Μπαράκ Ομπάμα να μιλήσει για τρομοκρατική απειλή. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αύξησε άμεσα τα μέτρα ασφαλείας στην αεροπλοΐα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως φαινομενικά εκρηκτικό υλικό ανακαλύφθηκε στα δύο ύποπτα πακέτα από την Υεμένη που είχαν προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ομπάμα είπε πως οι ερευνητές ανακάλυψαν μία αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

 
Το ύποπτο πακέτο που μεταφέρθηκε από την Υεμένη στις ΗΠΑ και βρέθηκε στο Ντουμπάι περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, δήλωσε νωρίτερα επίσημη πηγή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο πακέτο που προερχόταν από την Υεμένη», δήλωσε η πηγή που δεν ήθελε να κατονομαστεί, προσθέτοντας πως το πακέτο ήταν παρόμοιο με εκείνο που βρέθηκε στη Βρετανία.
 
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας των ΗΑΕ δήλωσε επίσης πως το αεροπλάνο της Emirates που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης δεν μετέφερε φορτίο από την Υεμένη. «Δεν μεταφέρει οποιοδήποτε φορτίο από την Υεμένη και η λίστα το δείχνει αυτό», είπε.
 
Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στην αεροπλοΐα. «Το κοινό μπορεί να διαπιστώσει συγκεκριμένα μέτρα, όπως αυξημένους ελέγχους και πρόσθετη ασφάλεια στα αεροδρόμια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
 
Οι αρχές επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ θα ερευνήσουν ένα αεροπλάνο της Emirates από το Ντουμπάι που μεταφέρει ένα πακέτο από την Υεμένη και αναμένεται να προσγειωθεί σύντομα στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης, δήλωσε αξιωματούχος του FBI.
 
«Αυτό γίνεται μόνο και μόνο γιατί υπάρχει φορτίο από την Υεμένη στην πτήση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του FBI Ρίτσαρντ Κόλκο. «Δεν υπάρχει κάποια γνωστή απειλή που να συνδέεται με αυτό το φορτίο ή αυτή την πτήση».
 
Το αεροπλάνο θα συνοδευθεί στο αεροδρόμιο από μαχητικά των ΗΠΑ, δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος επιβολής του νόμου.
 
Οι αρχές των ΗΠΑ ερευνούν αεροπλάνα που φθάνουν στις ΗΠΑ τα οποία μεταφέρουν πακέτα από την Υεμένη, έπειτα από την ανακάλυψη ύποπτων πακέτων σε ένα αεροδρόμιο βόρεια του Λονδίνου και σε κτίριο υπηρεσιών φορτίου στο Ντουμπάι.
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5821&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote