Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Από το Κοινοβούλιο στον ΟΑΕΔ
Από το Κοινοβούλιο στον ΟΑΕΔ Εκτύπωση E-mail
07.10.07
Τώρα που κόπασαν οι πανηγυρισμοί των 300 νέων βουλευτών, αρχίζουν τα βάσανα για τους 90 πρώην. Εκείνους που δεν επανεξελέγησαν στις 16 Σεπτεμβρίου και ιδίως αυτούς που αργούν να βγουν στη βουλευτική σύνταξη και πιέζονται να πάρουν αποφάσεις: Θα παραμείνουν στον πολιτικό στίβο ή θα ιδιωτεύσουν;

Θα επιστρέψουν στις εργασίες που εγκατέλειψαν λόγω ασυμβιβάστου ή θα διεκδικήσουν κάποιο πόστο κάπου στον ιδιωτικό τομέα ή κάπου στην κρατική μηχανή; 

Η συντριπτική πλειονότητα των πρώην βουλευτών άρχισε την αναζήτηση και ιδού πώς κινούνται μερικοί εξ αυτών: 

 Στο περιοδικό «Symbol Woman» θα απασχοληθεί η Ελενα Κουντουρά, ενώ ο Χρ. Πρωτόπαπας θα επιστρέψει στην Εθνική Τράπεζα.

*Οσοι προέρχονται από τον στενό δημόσιο τομέα θα επιστρέψουν στις υπαλληλικές θέσεις που εγκατέλειψαν- κάποιοι πριν από πολλά χρόνια.

 Οπως ο «πράσινος» Α. Μακρυπίδης και ο «γαλάζιος» Α. Κωστόπουλος, αμφότεροι εφοριακοί.

 Πώς, όμως, να επανέλθουν στο «γκισέ» της εφορίας και πώς θα συνυπάρξουν με τους «απλούς» συναδέλφους τους, τους οποίους -εμμέσως ή αμέσως- διοικούσαν μέχρι χθες; Ο πρώτος θα το υποστεί, ενώ ο δεύτερος ευελπιστεί ότι θα αποσπασθεί σε κάποιο διοικητικό συμβούλιο. 

 Οι πρώην βουλευτές που ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία υποστηρίζουν ότι πρέπει να επεκταθεί και σ' αυτούς η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίσθηκε για τους γιατρούς-βουλευτές και η οποία προβλέπει ότι χάνοντας το βουλευτικό αξίωμα αποκτούν προσωποπαγή θέση σε δημόσιο νοσοκομείο:

«Γιατί στους γιατρούς κι όχι και σε μας;», είναι το ερώτημα που θέτουν οι βουλευτές-δημόσιοι υπάλληλοι τόσο στον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο όσο και στον Γ. Αλογοσκούφη.

 Και με πρόταση μάλιστα: Να επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους ως «σύμβουλοι του υπουργείου» ή ως διευθυντές προσωποπαγών θέσεων. Από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εξαρτάται η αποκατάσταση του Χ. Πρωτόπαπα ο οποίος επιστρέφει ως υπάλληλος. 

 *Σχετικά τυχεροί είναι οι προερχόμενοι από την εκπαίδευση. Οπως ο πρώην «τσάρος» Ν. Χριστοδουλάκης και ο «γαλάζιος» Πειραιώτης Γ. Κουράκος.   Μπορεί να έχασαν τις βουλευτικές έδρες στα Χανιά και στη Β' Πειραιά, τους περιμένουν όμως οι έδρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στα ΤΕΙ, αντιστοίχως.

 Από την Ολομέλεια στα αμφιθέατρα δεν είναι κι άσχημα... 

*Οσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Εξαρτάται από τις πολιτικές επιδιώξεις τους. Οσοι θα δοκιμάσουν την τύχη τους και στις επόμενες εκλογές αναζητούν τώρα μια εργασία με ευέλικτο ωράριο στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μη χάνουν επαφή με τους ψηφοφόρους τους. 

  Οπως οι: Ζέττα Μακρή και Ν. Γεωργιάδης (Ν.Δ.), Λ. Λωτίδης και Θ. Παπαγεωργίου (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι συζητούν ήδη με επιχειρήσεις και ιδιωτικές τράπεζες για παροχή υπηρεσιών νομικού ή οικονομικού συμβούλου.  

*Πολλοί «γαλάζιοι» που δεν βγήκαν νικητές στη μάχη του «σταυρού» τώρα βρίσκονται στον προθάλαμο κρατικών θέσεων, όμως λίγοι θα περάσουν στα ενδότερα, όπως βεβαιώνουν απ' τη Ρηγίλλης. 

 Ζητείται κρατική θέση 

Ακούγονται ως ενδιαφερόμενοι οι Ν. Νικολόπουλος, Δ. Γαλαμάτης, Γ. Γαρουφαλιάς (για αγροτικά θέματα), Ελενα Κουντουρά (θα αρθρογραφεί και στο γυναικείο περιοδικό του οικογενειακού εκδοτικού ομίλου), Χριστιάνα Καλογήρου, Κ. Καρράς (ενδιαφέρεται για τον Πολιτισμό) όπως και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός. 

 *Για κάποιους, ωστόσο, η ζωή αρχίζει μετά τη Βουλή και δηλώνουν ευτυχείς.  Οπως ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης και έμπειρος περί τα ασφαλιστικά Ν. Αγγελόπουλος: έκλεισε το πολιτικό του γραφείο αποχαιρετώντας την ενεργό δράση και μετακινείται σε μεγάλη τράπεζα ως σύμβουλος επί «ασφαλιστικών». 

*Η αλήθεια είναι ότι η ζωή των βουλευτών που μένουν εκτός Βουλής είχε απασχολήσει και άλλοτε. Την άνοιξη του 2005, μάλιστα, είχε ψηφιστεί η χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 3.000 ευρώ, για δύο χρόνια, μέχρι να επανέλθουν στις εργασίες τους.

 Ομως, οι αντιδράσεις για το κονδύλι των 4,5 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό οδήγησαν τα κόμματα και την τότε πρόεδρο της Βουλής Αννα Μπενάκη σε άτακτη υποχώρηση. 

*Η ιδέα που αρχίζει να συζητείται σήμερα, είναι να επανέλθει η πρωτοβουλία -με επιβάρυνση όμως των εν ενεργεία βουλευτών.

Πώς θα γίνει αυτό; Μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης Βουλευτών που υπάρχει εδώ και χρόνια, τροφοδοτούμενο με μικρές μηνιαίες εισφορές (των δέκα ευρώ, περίπου) από κάθε βουλευτή. 

 Η πρόταση, λοιπόν, είναι να αυξηθούν οι εισφορές των νυν (στα εκατό ευρώ), ώστε ο «κουμπαράς» να μπορεί να καλύψει ένα σταθερό μηνιαίο επίδομα σε όσους αποτυχόντες βουλευτές έχουν ανάγκη. 

 *Θα αποδεχθούν την πρόταση οι νυν βουλευτές; Πιθανόν.

Γιατί ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον και στους ίδιους...    

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=580&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 07.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote