Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Άρης με γεμάτη ατζέντα συζητά με όλους και για όλα
Ο Άρης με γεμάτη ατζέντα συζητά με όλους και για όλα Εκτύπωση E-mail
24.10.10

Γεμάτη από ραντεβού με πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της ΝΔ και όχι μόνο είναι αυτή την περίοδο η ατζέντα του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος δείχνει να? απολαμβάνει τον αποκλεισμό του από την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον πρώην υπουργό Παιδείας, ο οποίος έζησε πραγματικά «πέτρινα χρόνια» την περίοδο της παντοδυναμίας Ρουσόπουλου στη ΝΔ και λίγο αργότερα στην κυβέρνηση, η σημερινή κατάσταση μάλλον ευθυμία μπορεί να του προκαλέσει. Άλλωστε, διαβάζει και εκείνος τα δημοσιεύματα που καταγράφουν την αγωνία στελεχών της Ρηγίλλης να τον? αξιοποιήσουν, δίχως όμως να του εξηγούν σε ποιον ρόλο.

 
Πέρα από την ανάγνωση των διαρροών (που μάλλον έχουν ως στόχο τον κατευνασμό) σε μερίδα του Τύπου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος περνά ουσιαστικά τον χρόνο του μεταξύ της πλατείας Μαβίλη, όπου βρίσκεται το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, της οδού Βεντήρη, όπου στεγάζεται ο ίδιος, και της Βουλής.
 
Ο πρώην υπουργός δεν κρύβει τη στενή πολιτική σχέση που έχει με τον πρώην πρωθυπουργό.
 
Αντίθετα, μάλιστα, οσάκις χρειάστηκε, την υπενθύμισε σε όλους. Πιο πρόσφατη είναι η δήλωσή του στο «Εθνος» για την πολύτιμη εμπειρία του κ. Κ. Καραμανλή, όταν τα στελέχη της Ρηγίλλης επέλεγαν να «περάσουν» στην? Ιστορία τον προκάτοχο του κ. Σαμαρά.
 
Πέρα από αυτό όμως, το τελευταίο διάστημα ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει πυκνώσει τις επαφές του με βουλευτές της ΝΔ αλλά και με στελέχη άλλων πολιτικών χώρων, χωρίς αυτό να τον καθιστά «ομαδάρχη». Διατηρεί σταθερά καλή πολιτική σχέση με τον κ. Γ. Σουφλιά, συνομιλεί με την κυρία Ντ. Μπακογιάννη, έχει δει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, ενώ ταυτόχρονα έχει «ανοιχτό δίαυλο» επικοινωνίας με τον κ. Μ. Βορίδη.
 
Στο εσωτερικό της ΝΔ διατηρεί τις πολιτικές του φίλιες με πρόσωπα όπως είναι οι κ. Καλαφάτης, Γαλαμάτης αλλά και με τον κ. Μαξ. Χαρακόπουλο, με τον οποίο ο «πάγος» που υπήρξε τις πρώτες ημέρες, ύστερα από την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία το κόμματος, δείχνει να έχει «λιώσει». Αντίθετα με τους κ. Αβραμόπουλο και Μεϊμαράκη, η σχέση τους δεν είναι όπως παλιότερα, καθώς θεωρεί ότι τα δύο κορυφαία στελέχη έχουν επιλέξει να βρίσκονται απέναντι από τον κ. Καραμανλή.
 
Να λειτουργήσει συνθετικά
Η ατζέντα των συζητήσεων που κάνει αφορά τον ρόλο της Κεντροδεξιάς στην παρούσα φάση. Η άποψή του δεν ταυτίζεται απόλυτα με εκείνη του προέδρου της ΝΔ, αλλά αυτό δεν δείχνει να τον ενοχλεί. Συγκεκριμένα, για τον κ. Σπηλιωτόπουλο «κανείς δεν περισσεύει από τη σύγχρονη Κεντροδεξιά». «Δεν περισσεύει, σημειώνει, ούτε ο Ανδρ. Ανδριανόπουλος, ούτε η Ντ. Μπακογιάννη, ούτε ο Π. Τατούλης, ούτε ο Μ. Βορίδης».
 
Οπως λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του, «ο Αντ. Σαμαράς θα τα καταφέρει, εάν μπορέσει, να λειτουργήσει συνθετικά και να μεγαλώσει το εύρος της παράταξης, φτάνοντας τα ποσοστά που πέτυχε ο κ. Κ. Καραμανλής το 2004».
 
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν θεωρεί ότι ανήκει στην εσωκομματική αντιπολίτευση της ΝΔ, αλλά από την άλλη πλευρά εκτιμά ότι ο διάλογος, όταν γίνεται σε συγκεκριμένα πλαίσια, ουδέποτε έβλαψε τους ηγέτες των κομμάτων. «Ακόμη και εάν αξιοποιηθώ κάπου, κάποια στιγμή αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να συζητώ», λέει χαρακτηριστικά, αποσυνδέοντας πλήρως τη θέση που έχει σήμερα στο «χρηματιστήριο» της Ρηγίλλης με τις κινήσεις που κάνει.
 
Για τον πρώην πρωθυπουργό, δηλώνει ευθέως ότι ο «κύκλος του» σε καμία περίπτωση δεν έχει «κλείσει» και εκτίμα ότι ο κ. Καραμανλής υπό συνθήκες θα μπορούσε να επιστρέψει όχι ως πρόεδρος κόμματος, αλλά παίζοντας έναν ευρύτερο - ενεργό πολιτικό ρόλο, ο οποίος δεν έχει σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τέλος, πιστεύει ότι η τακτική της «σιωπής» του βγαίνει πολιτικά και πως όσο περνά ο καιρός το κλίμα για τον πρώην πρωθυπουργό θα αλλάξει και σε επίπεδο κοινωνίας.
 

Εθνος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5799&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote