Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επιδημία χολέρας θέτει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Αϊτή
Επιδημία χολέρας θέτει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Αϊτή Εκτύπωση E-mail
23.10.10

Σε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης κήρυξε η κυβέρνηση της Αϊτής τη χώρα καθώς από την επιδημία χολέρας έχουν χάσει ήδη περισσότεροι από 196 άνθρωποι τη ζωή τους, ενώ άλλοι 2.634 έχουν προσβληθεί.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αυτή είναι η πρώτη επιδημία χολέρας που καταγράφεται στη φτωχότερη χώρα του Δυτικού Ημισφαιρίου εδώ κι έναν αιώνα.

 
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα, με τη συμβολή και των διεθνών οργανώσεων και οργανισμών, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας χολέρας.
 
Επίσης η κυβέρνηση κινητοποίησε όλα τα μέσα και το ιατρικό προσωπικό που διαθέτει και κάλεσε τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα.
 
Αν και το κυριότερο ξέσπασμα καταγράφεται σε περιοχή βόρεια του Πορτ-ο-Πρενς, που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, ο οποίος στοίχισε κατά εκτιμήσεις πάνω από 300.000 νεκρούς, οι οργανώσεις αρωγής και οι υγειονομικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για να εμποδίσουν την εξάπλωση της ασθένειας στα ασφυκτικά γεμάτα στρατόπεδα των αστέγων στην πρωτεύουσα. Ως τώρα δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα στο Πορτ-ο-Πρενς, όπου 1,3 εκατ. άστεγοι ζουν ακόμα σε σκηνουπόλεις.
 
Ο υπουργός Υγείας Άλεξ Λάρσεν κάλεσε τους υποψήφιους στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την 28η Οκτωβρίου να αναστείλουν τις συγκεντρώσεις, τις περιοδείες και κάθε άλλη δραστηριότητα στις πληγείσες περιοχές. Παραμένει ασαφές αν η επιδημία θα έχει συνέπειες στο καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.
 

enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5798&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 23.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote