Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Άρχισαν οι διεργασίες της Παρέλασης
Άρχισαν οι διεργασίες της Παρέλασης Εκτύπωση E-mail
23.10.10

Του Σάκη Σερέτη

 

Με μικρό αριθμό συμμετοχής των Ομογενών άνοιξε προχθές το βράδυ, η αυλαία των Πανομογενειακών συγκεντρώσεων για την παρέλαση της 27ης Μαρτίου 2010 και σύμφωνα με τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη, η μικρή προσέλευση οφείλεται στην μη έγκαιρη ενημέρωση των μελών του οργανισμού.

 

Ωστόσο ο πρόεδρος υποσχέθηκε ότι στο μέλλον, τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας, θα δίνονται έγκαιρα στα Ομογενειακά ΜΜΕ, ενώ παράλληλα ανέφερε, ότι οι τελετάρχες της φετεινής παρέλασης θα επιλεγούν πριν από τον νέο χρόνο, όπως ορίζει το καταστατικό.

Όσον αφορά στην επιλογή των υπευθύνων διεξαγωγής της παρέλασης, αναφέρθηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει σχετικά , ενώ ήδη ανακοινώθηκε το όνομα του ιατρού Φρίξου Γκούση, ο οποίος επιλέχθηκε για συμπροέδρος της φετεινής επιτροπής παρέλασης.

Ο κ. Φρίξος Γκούσης, αποτελεί εξέχων μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου και η συμμετοχή του στην εν λόγω επιτροπή, αναμένεται να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην διεξαγωγή της παρέλασης.

Απευθυνόμενος δε στα μέλη της πανομογενειακής συγκέντρωσης, επανάφερε το θέμα της ελλιπούς παρουσίας των Ελλήνων πολιτικών στην περυσινή παρέλαση και τόνισε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί ένα άνοιγμα προς την Αμερικανική κοινωνία.

«Ο σεβασμός κερδίζεται με πράξεις και δεν απαιτείται» τόνισε με νόημα, ενώ παράλληλα ζήτησε «να ξεχαστούν οι αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και να κοιτάξουμε το μέλλον».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση που απηύθυνε προς τον Ελληνικό ιατρικό σύλλογο Νέας Υόρκης, που αφορά στην διεξαγωγή εκδηλώσεων καθώς επίσης και ομιλιών επιστημονικού περιεχομένου στην Ομοσπονδία.

Την νευραλγική θέση του συντονιστή της παρέλασης, ανέλαβε ο επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Μοσχοκάρφης, γνωστός στην παροικία μας από την πολύχρονη παρουσία και προσφορά του στα κοινά.

Στην σύνταξη και την αποστολή προς όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας, του προγράμματος όλων των πανομογενειακών συγκεντρώσεων που αφορούν στην παρέλαση, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος υπενθύμισε στους παρευρισκομένους, την διεξαγωγή της μικρής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την 31 Οκτωβρίου στην Αστόρια ,εορτάζοντας την επέτειο του ΟΧΙ.

Ενημέρωσε δε τα μέλη του οργανισμού, για τις προσκλήσεις που απέστειλαν στην πολιτική ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου, καθώς επίσης και στο σχετικό αίτημα προς την προεδρία της Ελληνικής δημοκρατίας, που αφορά στην αποστολή του τμήματος των Ευζώνων και της φιλαρμονικής του στρατού για την παρέλαση της 27ης Μαρτίου.

Επίσης ανέφερε την αποστολή πρόσκλησης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο καθώς επίσης και τους Αρχιεπισκόπους Αθηνών και Κύπρου, ενώ παράλληλα ζήτησε την στράτευση όλων των δυνάμεων για την επιτυχία της παρέλασης.

Ο ταμίας της Ομοσπονδίας Χρήστος Βουρνάς, αφού υπενθύμισε ότι το ποσόν του προϋπολογισμού της φετεινής παρέλασης ανέρχεται στις 324.850 δολάρια, τόνισε ότι υπάρχει διαφάνεια και ενημέρωση, η οποία θα υποστηρίζεται από τις τρίμηνες οικονομικές εκθέσεις της Ομοσπονδίας.

«Κάτι διαφορετικό γίνεται σήμερα στην Ομοσπονδία» τόνισε με νόημα, λαμβάνοντας έτσι σαφείς αποστάσεις από προηγούμενες πρακτικές.

Τέλος, την επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Ομοσπονδίας προς όλους τους συλλόγους, των οποίων οι αντιπρόσωποι δεν εμφανίζονται στις γενικές συνελεύσεις και στις διεργασίες του οργανισμού, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανηλειακού συλλόγου Νέας Υόρκης κ. Ηλίας Δημητρόπουλος.

Ενώ παράλληλα, υπενθύμισε την πρωτοβουλία του συλλόγου του που αφορά στην ενίσχυση του ταμείου της παρέλασης, εισπράττοντας ένα  δολάριο επιπλέον από κάθε εισιτήριο στον ετήσιο χορό του.

«Είσαι μεγάλο κεφάλαιο για την Ομογένεια και θα σε στηρίξουμε, όμως πρέπει να σηκώσεις ψηλά το σπαθί», τόνισε ο κ.Ηλίας Δημητρόπουλος προς τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη, χωρίς όμως να διευκρινίσει τα του σπαθιού.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5797&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 29.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote