Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο ο Γκ.Μπράουν Εκτύπωση E-mail
06.10.07
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δεν προτίθεται να προχωρήσει στη διενέργεια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το Σάββατο.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τώρα ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές αυτό το φθινόπωρο», τόνισε ο εκπρόσωπός της κυβέρνησης αναφερόμενος και στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μπράουν στο BBC.

Νωρίτερα ο κ. Μπράουν, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο BBC, τόνισε ότι δεν προχωρά σε εκλογές γιατί θέλει μία ευκαιρία για να δείξει το «όραμα αλλαγής» στους Βρετανούς.

«Θέλω μία ευκαιρία στην επόμενη φάση της προεδρίας μου για να αναπτύξω και να δείξω στον κόσμο τη διαφοροποιημένη πολιτική ώστε να παρουσιάσουμε μία ολοκληρωτική αλλαγή για τη χώρα» υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Φημολογία που είχε αναπτυχθεί γύρω από τη Ντάουνινγκ Στριτ έκανε λόγο για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, όμως, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή του BBC Νικ Ρόμπινσον, ο κυριότερος λόγος που δεν προσφεύγει στις κάλπες ο κ. Μπράουν είναι γιατί θέλει μία «ισχυρή εντολή» σχηματισμού κυβέρνησης.

Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις πρόωρες εκλογές, καθώς η διαφορά από τους Συντηρητικούς σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις συρρικνώνεται.

Δημοσκόπηση που πρόκειται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Sunday News» έδειξε ότι το Κόμμα των Εργατικών διατηρεί διαφορά από τους Συντηρητικούς της τάξεως του 6%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Εργατικοί προηγούνται με 44% έναντι 38% των Συντηρητικών και τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε 306 έδρες για τους μεν και 246 για τους δε.

Υπενθυμίζεται πως η 8η Οκτωβρίου είναι η τελευταία ημέρα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, που ο κ. Μπράουν θα μπορούσε να ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ τη διάλυση της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών που θα διεξάγονταν την 1η Νοεμβρίου.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Μπράουν, ο ηγέτης των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι «ο κ. Μπράουν έδειξε αδυναμία και αναποφασιστικότητα»μ ενώ πρόσθεσε ότι «προέβη σε εξευτελιστική υποχώρηση».

Από την πλευρά των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ο σερ Κάμπελ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις του νωρίτερα.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=579&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 06.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote