Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow 3,5 εκατομμύρια «όχι» στον Σαρκοζί για το συνταξιοδοτικό
3,5 εκατομμύρια «όχι» στον Σαρκοζί για το συνταξιοδοτικό Εκτύπωση E-mail
20.10.10

Ο υπ. Εσωτερικών προειδοποίησε ότι θα αναλάβει «σκληρή δράση» κατά των «ταραχοποιών». Την ίδια ώρα επτά στους δέκα Γάλλους στηρίζουν τους διαδηλωτές. Στερεύουν τα βενζινάδικα, χάος στα αεροδρόμια, καταλήψεις στα σχολεία.

Aγριες διαστάσεις λαμβάνουν οι κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στη Γαλλία ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στη Γερουσία. Τα ΜΜΕ μετέδιδαν χθες εικόνες βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των νέων μαζικών κινητοποιήσεων, ενώ η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με την παράλυση τμήματος της οικονομίας εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων, απειλούσε με επίταξη τους απεργούς.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, χθες πραγματοποιήθηκαν 266 διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και οι συμμετέχοντες άγγιξαν τα 3,5 εκατομμύρια, ενώ, όπως μετέδιδαν οι δημοσιογράφοι, ξέσπασαν συγκρούσεις σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως ανάμεσα σε μαθητές και αστυνομικές δυνάμεις στο Παρίσι αλλά και σε άλλες πόλεις. Ανυποχώρητοι, ο Νικολά Σαρκοζί και ο υπ. Εσωτερικών επαναλάμβαναν χθες πως «αποτελεί καθήκον τους να διαφυλάξουν την τάξη», προειδοποιώντας πως θα αναλάβουν «σκληρή δράση» εάν συνεχίσουν «να προκαλούν οι ταραχοποιοί».
 
 
Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν αναφερόμενος στα προβλήματα διανομής καυσίμων που έχει προκαλέσει η διακοπή λειτουργίας και στα 12 διυλιστήρια της χώρας υποστήριξε πως «έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο μεταφοράς καυσίμων που θα εξομαλύνει την κατάσταση μέσα στις επόμενες 4 ή 5 ημέρες».
 
Προς το παρόν πάντως περισσότερα από 4.000 βενζινάδικα έχουν μείνει χωρίς καύσιμα. Χαρακτηρίζοντας τη διακοπή λειτουργίας των διυλιστηρίων «παράνομη», η κυβέρνηση απείλησε με επίταξη των εργαζομένων.
 
Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους συνεχίζουν να εμφανίζονται και οι διαδηλωτές ενώ οι εργαζόμενοι που απεργούν έχουν τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών.
 
Πράγματι, επτά στους δέκα Γάλλους δηλώνουν «συμπάθεια» προς τους διαδηλωτές, ενώ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, εργαζόμενοι στα αεροδρόμια και τα λεωφορεία, ταχυδρομικοί υπάλληλοι και οδηγοί θωρακισμένων φορτηγών αναμένεται να συνταχθούν με τους εργαζομένους στα διυλιστήρια, τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους και τους οδηγούς βυτιοφόρων. Δυναμικό «παρών» έδωσαν για άλλη μία μέρα στις διαδηλώσεις χιλιάδες μαθητές. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, 379 σχολεία έλαβαν μέρος στις χθεσινές κινητοποιήσεις με καταλήψεις και διαδηλώσεις.
 
 
Πυρπόλησαν αυτοκίνητα
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως έξω από το λύκειο στη Ναντέρ ή στην Πλατεία Republique του Παρισιού πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων. Σήμερα, αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τα προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς συνδικαλιστές έχουν καλέσει τους διαδηλωτές να αποκλείσουν τους αερολιμένες, την ώρα που το νομοσχέδιο θα παρουσιάζεται στη Γερουσία.
 
Χθες, περίπου το 50% των πτήσεων από το αεροδρόμιο Ορλί και το 30% από άλλα αεροδρόμια ακυρώθηκαν. Πάντως, είναι πιθανό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί τελικά σήμερα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ομιλητών.
 
 
 
«Φαϊνάνσιαλ Τάιμς»: Μάχη για το μέλλον της Ευρώπης
Η Ελλάδα κατάλαβε, η Γαλλία όχι...
 
 
Πρωταθλήτριες στις... διαδηλώσεις η Ελλάδα και η Γαλλία, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».
 
Οπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος Γκίντεον Ράχμαν, η μάχη για το μέλλον της Ευρώπης διεξάγεται, από τη μία πλευρά, σε πολιτικό επίπεδο καθώς υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι προσπαθούν να θεσπίσουν πανευρωπαϊκούς κανόνες για να αποτρέψουν μία νέα κρίση. Ωστόσο, επισημαίνει ότι «το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και του ενιαίου νομίσματος θα αποφασιστεί σε έναν βαθμό και στους δρόμους».
 
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, οι περισσότερες από τις προτάσεις που συζητούνται στις Βρυξέλλες, με στόχο την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.
 
Οπως υπενθυμίζει, το αρχικό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ που στόχευε στη συγκράτηση των εθνικών ελλειμμάτων εξαφανίστηκε εν μια νυκτί το 2003, όταν κατέστη σαφές ότι η Γαλλία και η Γερμανία δεν θα δέχονταν να υποστούν κυρώσεις.
 
Παρά ταύτα, τα «γεράκια του ελλείμματος» πιέζουν σήμερα για τη θέσπιση ακόμη αυστηρότερων κυρώσεων για τους παραβάτες. Η απειλή των προστίμων είναι κενή. Σύμφωνα με τον Ράχμαν, μία απειλή έχει νόημα: αυτή της εθνικής χρεοκοπίας. Οι ιστορίες της Ελλάδας και της Γαλλίας, επισημαίνει, προσφέρουν πολύτιμα διδάγματα. Η πρώτη, μπροστά στον κίνδυνο χρεοκοπίας, αποφάσισε να σοβαρευτεί και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που ήταν αδιανόητες μέχρι τότε. Η δεύτερη, λέει ο Ράχμαν, δεν μοιάζει να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του προβλήματος.
 
Ethnos.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5786&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote