Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Φαρμακευτικό Μουσείο και στην Ελλάδα
Φαρμακευτικό Μουσείο και στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
06.10.07
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω κάπου στο 1900, η επίσκεψη σε ένα φαρμακείο παίρνει μια τελείως διαφορετική διάσταση. Εκεί, συναντά κανείς το δάσκαλο, το δήμαρχο, άτομα της τότε υψηλής κοινωνίας να κάθονται και να συζητούν. Συναντά φυσικά και ασθενείς που περιμένουν να τους εξετάσει ο γιατρός που εδρεύει στο φαρμακείο, να αποφανθεί και στη συνέχεια ο φαρμακοποιός να παρασκευάσει το φάρμακο.
"Πρόκειται για ένα μουσείο που έγινε με μεράκι και πολλή εθελοντική εργασία", ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στις 4/10.
"Το μουσείο δε συνίσταται απλώς στην έκθεση αντικειμένων και μνημείων αλλά φιλοδοξεί να αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για επιστημονική έρευνα, διοργάνωση συνεδρίων και παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών", πρόσθεσε.

"Ένα από τα εντυπωσιακότερα εκθέματα του μουσείου, όπως είπε ο φαρμακοποιός και διευθυντής του ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Βασίλης Νικόλτσιος, είναι η βιτρίνα που βρισκόταν στο φαρμακείο "η Έλαφος" του Ζαφειρίου Σφύρα στο Βόλο, το 1889, που κατασκευάστηκε στο Παρίσι.
Το ύψος του επίπλου είναι 4,9 μέτρα και το πλάτος του 6,4 μέτρα. Το έπιπλο "άλλαξε πολλά χέρια" ώσπου ο τελευταίος κάτοχός του, ο φαρμακοποιός Μιχαήλ Πάνου, το δώρισε στο μουσείο.
Σημειώνεται ότι το μουσείο βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 173-175, είναι ανοικτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και η είσοδος είναι δωρεάν.




Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=578&Itemid=30

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote