Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Το Θέατρο της Γελοιοποίησης στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού
Το Θέατρο της Γελοιοποίησης στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Εκτύπωση E-mail
19.10.10

Το Θέατρο της Γελοιοποίησης στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού

 

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ανοίγει φέτος με την νεοϋορκέζικη παρωδία του Θεάτρου της Γελοιοποίησης «Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΙΡΜΑΣ ΒΕΠ» του Charles Ludlam σε μετάφραση του Λάκη Λαζόπουλου και σκηνοθεσία Χρήστου Αλεξανδρίδη - Ευάγγελου Αλεξίου.

“THE MYSTERY OF IRMA VEP” πρωτοανεβηκε το 1984 απο την εταιρεία του Θεάτρου Γελοιοποίησης στο Greenwich Village και από το 1991 είναι ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα της Αμερικάνικης σκηνής και φορτωμένο με διάφορα Obie.

Μια παρωδία με ασταμάτητο ρυθμό, απαιτητική, έξυπνη, ευρηματική με θεαματική ποικιλία γραμμένη για δυο ηθοποιούς που παίζουν οκτώ ρόλους και κάνουν τριανταπεντε αλλαγές. Το έργο απαιτεί ένα μεγάλο αριθμό ήχων και ηχητικών εφέ, σκηνικά τρικ και αστραπιαία ταχύτητα αλλαγή των χαρακτήρων, όχι μονό υποκριτικά άλλα και εμφανισιακά.
Το έργο παρωδεί την Αγγλική, παγκόσμια καταναλώσιμη, παραφιλολογία και τις ταινίες μυστηρίου και τρόμου. ΟΙ δυο ηθοποιοί παίζουν σε πρώτο επίπεδο το Λόρδο και την Λαιδη γελοιοποιώντας το Αγγλικό βικτοριανό μελόδραμα, σε δεύτερο επίπεδο και ταυτόχρονα παίζουν τον υπηρέτη και την οικονόμο του αρχοντικού παρωδώντας διάφορα λογοτεχνικά είδη και σε τρίτο επίπεδο, ταυτόχρονα με τα άλλα δυο, εμφανίζονται σαν βρικόλακες, φαντάσματα, μούμιες και λυκάνθρωποι παρωδώντας την βιομηχανία τρόμου της έβδομης τέχνης.
 
«Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΙΡΜΑΣ ΒΕΠ» του Charles Ludlam είναι μια παρωδία που κοσμεί το διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο και απαιτεί μεγάλη σκηνοθετική ευρηματικότητα όπως και ανεξάντλητη και συνάμα εξαντλητική υποκριτική γκάμα. Στην παραγωγή του ΚΕΠ τις ανάγκες της παράστασης τις καλύπτουν ένα δίδυμο εξαιρετικά ταλαντούχων ανθρώπων του θεάτρου, ο Χρήστος Αλεξανδρίδης και Ευάγγελος Αλεξίου.
Οι δυο καλλιτέχνες σηκώνουν στις πλάτες τους το γίγνεσθαι του πολυμορφίκου αυτού θεάματος όχι μονο σαν σκηνοθέτες και ηθοποιοί άλλα και σαν σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι, πλαισιωμένοι με διάφορες ομάδες βοηθών που έχουν μπει μέσα στο παιχνίδι και στο χορό της IRMAS VEP (αναγραμματισμός του vampire).
Οι παραστάσεις αρχίζουν Παρασκευή Οκτωβρίου 29 και ώρα 8:00μμ.
Οι παραστάσεις του έργου «Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΙΡΜΑΣ ΒΕΠ» μπορεί να είναι το καλλιτέρο θρίλερ του Halloween για μικρούς και μεγάλους. Θα σας περιμένουν όλα τα δαιμονικά τέρατα για να περπατήσουν στο ναρκοπέδιο του γέλιου σας.
 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5779&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >