Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καμικάζι στο Κοινοβούλιο της Τσετσενίας
Καμικάζι στο Κοινοβούλιο της Τσετσενίας Εκτύπωση E-mail
19.10.10

Όλοι οι ένοπλοι αντάρτες που πραγματοποίησαν επίθεση στο τοπικό Κοινοβούλιο της Τσετσενίας, σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή σε αυτή την ταραγμένη δημοκρατία του ρωσικού Καυκάσου, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

 

"Η επιχείρηση τελείωσε, όλοι οι αντάρτες είναι νεκροί", δήλωσε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Ιντερφάξ και Ρία Νοβόστι μετέδωσαν ότι δύο αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ανατινάχτηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου του κοινοβουλίου.

Νωρίτερα, κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί της φρουράς και ένας τραυματίστηκε, κατ' άλλες πληροφορίες οι νεκροί φρουροί είναι τέσσερις.

Μέχρι στιγμής 13 τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης, όμως σύμφωνα με το ΡΙΑ-Νόβοστι, βρίσκονται καθ' οδόν και άλλοι τραυματίες.

Αρχικώς είχαν μεταδοθεί συγκεχυμένες πληροφορίες για πυροβολισμούς εντός του γραφείου του προέδρου της Βουλής, Ντουκουβάχα Αμπντουραχμάνοφ, ο οποίος όμως, σύμφωνα με τις αρχές, είναι σώος και αβλαβής, καθώς και για αρπαγή ομήρων, χωρίς προς το παρόν να είναι σαφής η εικόνα που επικράτησε εντός του Κοινοβουλίου.

Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση. Αμέσως μετά συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη της επιχείρησης και έδωσε οδηγίες για την παροχή βοήθειας στα θύματα και τις οικογένειές τους. Ο Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε ότι όλοι οι βουλευτές του κοινοβουλίου του Γκρόζνι είναι σώοι και ασφαλείς, αναφέροντας ότι "η επιχείρηση εξόντωσης των μαχητών και απελευθέρωσης των βουλευτών και των υπαλλήλων διήρκεσε 15 έως 20 λεπτά".

Για την επίθεση στη Βουλή, ενημερώθηκε και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο οποίος βρίσκεται στο Γκρόζνι και συμμετέχει σε σχετική σύσκεψη με τους τοπικούς επικεφαλής των αρχών ασφαλείας.

Το κτήριο της Βουλής έχει εκκενωθεί και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας.

nooz.gr

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5778&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 19.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote