Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μηνύσεις και αγωγές κατά μελών της Προανακριτικής από τους πρώην υπουργούς
Μηνύσεις και αγωγές κατά μελών της Προανακριτικής από τους πρώην υπουργούς Εκτύπωση E-mail
19.10.10

Δικαστική αντεπίθεση ετοιμάζουν τώρα, ως πρώτη αντίδραση, οι πέντε πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας που παραπέμπονται από το ΠΑΣΟΚ, με ασφαλείς πληροφορίες να λένε ότι τα δικόγραφα για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και κακοδικία κατά των μελών της Προανακριτικής είναι σχεδόν έτοιμα και δεν θα περιορίζονται μόνο σε μηνύσεις, αλλά και σε αγωγές.

«Αυτό που έκαναν είναι αθλιότητα. Από εδώ και πέρα θα τους τρελάνουμε στις αγωγές» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο ενός εκ των πέντε στην «Α».

Στο άκουσμα της παραπομπής τους οι πρώην υπουργοί της Ν.Δ. αντέδρασαν οργισμένα, κάνοντας λόγο για πολιτική αθλιότητα και σκευωρία και καταγγέλλοντας προειλημμένη απόφαση. Κι αυτό γιατί η επιτροπή προχώρησε σε πόρισμα χωρίς να εξετάσει σημαντικά στοιχεία, τα οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, αποδείκνυαν την αθωότητά τους.

«Το ΠΑΣΟΚ διέπραξε σήμερα τεράστια πολιτική αθλιότητα. Η παραπομπή μου είναι παράνομη και ανήθικη, αφού το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι, αν η Βουλή προσυπογράψει αυτή την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα δεχθώ καμία παραγραφή.
Είναι προφανές ότι τα μέλη της Προανακριτικής που ζήτησαν την παραγραφή μου προσβάλλουν τη Δημοκρατία, παραβιάζουν βάναυσα το Σύνταγμα και τους νόμους και διαπράττουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας» σχολίασε ο Γιώργος Βουλγαράκης, προαναγγέλλοντας συνέχεια στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Από την πλευρά του ο έτερος των παραπεμφθέντων Π. Δούκας είπε: «Πρόκειται για άθλια πολιτική δίωξη τύπου Ουγκάντας, αφού δεν έχει βρεθεί κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.
Το ΠΑΣΟΚ επιτάχυνε την έκδοση πορίσματος με σκοπό την συγκάλυψη της αλήθειας και τον ευτελισμό κάθε έννοιας δικαιοσύνης.
Το ΠΑΣΟΚ έχει διαρρεύσει από καιρό την απόφασή του για τις παραπομπές (στη δική μου περίπτωση προτού καν καταθέσω), αρνούμενο να λάβει υπ’ όψιν του την αλήθεια, αλλά και τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας».
Για προσωπική απόφαση του Γ. Παπανδρέου κάνει λόγο ο Θ. Ρουσόπουλος, τονίζοντας ότι τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων». «Με τη σημερινή τους πρόταση καταπατούν θεμελιώδεις αρχές του νομικού μας πολιτισμού, υποτάσσοντας την απονομή του δικαίου σε μικροκομματικές επιδιώξεις ευθέως σχετιζόμενες και με τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» τονίζει επίσης ο πρώην υπουργός, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις μελλοντικές του νομικές ενέργειες.
«Οι μεθοδεύσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αποτελούν πράξη πολιτικής αθλιότητας και καθεστωτικής συμπεριφοράς, που εκθέτουν ιστορικά και πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και όλους όσοι στοιχίζονται στις επιλογές του.
Το σημερινό αποτέλεσμα της προκαταρκτικής διαδικασίας, πέρα από το ότι καταπατά κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας της Επιτροπής, αναμφισβήτητα γεννά και προσωπικές ευθύνες των μελών της, οι οποίες θα αναζητηθούν με κάθε νόμιμο μέσο» δήλωσε ο Αλ. Κοντός.
 

apogeymatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5777&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 19.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote