Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Να έρχεστε... φουλαρισμένοι, συνιστά η γαλλική κυβέρνηση στους πιλότους
Να έρχεστε... φουλαρισμένοι, συνιστά η γαλλική κυβέρνηση στους πιλότους Εκτύπωση E-mail
18.10.10

Να ανεφοδιάζουν τα αεροπλάνα τους με καύσιμα εκτός Γαλλίας συνιστά στις αεροπορικές εταιρείες η γαλλική κυβέρνηση, που πάντως ισχυρίζεται πως δεν έχουν στεγνώσει οι αντλίες και οι δεξαμενές του Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, του ενός από τα δύο κύρια αεροδρόμια του Παρισιού.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν το Σάββατο ότι το αεροδρόμιο ενδέχεται να ξεμείνει από καύσιμα μέχρι τη Δευτέρα εξαιτίας της απεργίας των διυλιστηρίων, που γίνεται στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Το Σάββατο η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ο αγωγός καυσίμων που τροφοδοτεί με κηροζίνη τα αεροδρόμια Ρουασί και Ορλί του Παρισιού τέθηκε εκ νέου σε πλήρη λειτουργία.

Το αεροδρόμιο Ρουασί "τροφοδοτείται άψογα" και δεν υπάρχει "πλέον καμία ανησυχία" για την τροφοδοσία με κηροζίνη του συγκεκριμένου αεροδρομίου, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο υφυπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπουσερό.

Παράλληλα όμως συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να "γεμίζουν τα ρεζερβουάρ" των αεροπλάνων τους όταν κάνουν στάσεις σε αεροδρόμια του εξωτερικού.

Εκατοντάδες βενζινάδικα έχουν επηρεαστεί ή έχουν κλείσει εξαιτίας της απεργίας των διυλιστηρίων και χθες Σάββατο πολλοί ανήσυχοι οδηγοί έσπευσαν να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να "μην πανικοβληθούν".

Τα βενζινάδικα που δηλώνουν άδεια "κρατούν καύσιμα για τους τακτικούς πελάτες τους με τους οποίους έχουν συμβόλαια", κατηγόρησε ο Μπουσερό εκτιμώντας ότι 200 βενζινάδικα σε όλη τη Γαλλία έχουν πραγματικό πρόβλημα.

enet

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5772&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote