Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μετωπική Παπανδρέου-ΝΔ
Μετωπική Παπανδρέου-ΝΔ Εκτύπωση E-mail
18.10.10

Μετωπική επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τις οποίες και χαρακτήρισε κομβικές για την πορεία της Ελλάδας. Από τη Λάρισα όπου βρίσκεται, τόνισε πως το διακύβευμα είναι πολιτικό και το δίλημμα εάν η χώρα και η οικονομία της θα πάνε μπροστά ή πίσω.

Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής από τη Λάρισα, στο πλαίσιο περιφερειακής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την παράλληλη διεξαγωγή θεματικών εργαστηρίων, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε «κομβικές» για την πορεία της χώρας τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Οι πολίτες μας ζητούν να πετύχουμε και θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι έκρυψε και κρύβει αλήθειες.

«Αν θέλουν να μάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα ας ρωτήσουν τον κ. Καραμανλή» είπε ο πρωθυπουργός.

Πολιτικό το διακύβευμα

«Πολιτικό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα για το που θέλει να πάει η χώρα. Θα απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν η χώρα να πάει μπροστά, αν θα συνεχίσουμε να λέμε ναι στο δύσκολο έργο για την σωτηρία της οικονομίας και την εκ βάθρων αναμόρφωση της ή αν θα πάμε πίσω» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για πρώτη φορά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αγωνιά και ζητά να πετύχει η κυβέρνηση στο έργο που έχει αναλάβει. «Ακόμη και αυτοί που πικράναμε ή αυτοί που αντιδρούν θέλουν να πετύχουμε. Θα τα καταφέρουμε» διαβεβαίωσε.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς και μιλώντας για «μαγκιές με πολύ κοντά ποδάρια».

Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε τη γνωστή φράση για την οποία κατ' επανάληψη έχει επικριθεί από την αντιπολίτευση και την οποία προεκλογικά υποστήριζε: «Λεφτά υπάρχουν» επανέλαβε.

«Μακάρι να είχαμε τον χρόνο, να μας φέρουν χρήματα όλα αυτά τα μέτρα που πήραμε για να μην χρειαστεί να ζητήσουμε θυσίες από τα συνήθη υποζύγια. Τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Αλλά δεν μας δόθηκε ο χρόνος. Όμως τα μέτρα που πήραμε θα επιτρέψουν να αποκαταστήσουμε όσους πονέσαμε και θα καταφέρουμε να μεταφέρουμε σταδιακά αλλά σταθερά τα βάρη εκεί όπου πραγματικά υπάρχει πλούτος και χτυπώντας τη σπατάλη. Αυτή είναι η σοσιαλιστική μας δέσμευση» υπογράμμισε.

Υπεραμυνόμενος των επιλογών της κυβέρνησης του, ο Γ. Παπανδρέου ανάφερε ότι τα πρόσφατα θετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου και οι δηλώσεις αναγνώρισης της τιτάνιας προσπάθειας της Ελλάδας τους τελευταίους 12 μήνες, είναι «η αποστομωτική απάντηση στις αθλιότητες όσων προσπαθούν να λένε ότι με τον αγώνα μας διασύρουμε την Ελλάδα» -απαντώντας έτσι στις κατηγορίες που εξαπολύει εναντίον του η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων Γιούνκερ.

«Εμείς με τον αγώνα μας σηκώσαμε περήφανα την ελληνική σημαία. Και αν θέλουν να μάθουν ποιος διέσυρε την Ελλάδα, ας ρωτήσουν κάποιον στο εξωτερικό, αν τους μιλάει κανείς. Και αν θέλουν να μάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα, ας ρωτήσουν τον κ. Καραμανλή, αν μιλήσει ποτέ», είπε ο πρωθυπουργός.

«Έκρυψε και κρύβει αλήθειες η ηγεσία της ΝΔ»

Χαρακτηρίζοντας «ασπίδα» τον μηχανισμό στήριξης και συνεχίζοντας την επίθεση στην ΝΔ, ο Γ.Παπανδρέου τόνισε πως «σε μία κρίσιμη στιγμή θα περίμενε κανείς η αξιωματική αντιπολίτευση να φέρεται υπεύθυνα. Πρώτα απ' όλα να γυρίσει η ίδια σελίδα με το δικό της παρελθόν, αναγνωρίζοντας αλήθειες και συμβάλλοντας στο ξεπέρασμα της εθνικής κρίσης που η δική της πολιτική προκάλεσε».

«Όμως δεν το έκαναν, παρότι το έκαναν ομογάλακτοί τους, αδελφά τους κόμματα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με θλίβει ειλικρινά ότι δεν βρίσκει το θάρρος να το κάνει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Έκρυψε και κρύβει αλήθειες. Ποντάρει στην αποτυχία των δικών μας προσπαθειών για μικροκομματικούς λόγους, ξεχνώντας το συμφέρον της χώρας» ανέφερε.

Ακόμη και σήμερα, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, η Eurostat βρίσκει «γαλάζιους σκελετούς στην ντουλάπα του ελλείμματος», ενώ συμφώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το Μνημόνιο, αν είχαν προκηρυχθεί εκλογές ένα χρόνο νωρίτερα. Τότε, είπε ο κ. Παπανδρέου, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το Μνημόνιο.

Κατηγόρησε δε την Νέα Δημοκρατία για «ευκαιριακή πολιτική» και «μαγική συνταγή» για το μηδενισμό του ελλείμματος. Μόνο μία «μαγική συνταγή» είχαν, τόνισε ο πρωθυπουργός. Υπολόγιζαν ότι η βόμβα που είχαν δημιουργήσει θα έσκαγε στα δικά μας χέρια. Ευτυχώς για την χώρα αποτρέψαμε αυτό το κακό, δήλωσε.

«Δεν είμαι ούτε Καραμανλής, ούτε Σαμαράς» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. Εμείς δεν υποσχόμαστε να μηδενίσουμε το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην ξαναζήσουμε αυτό που ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο και να έχει η Ελλάδα ένα όνομα σεβαστό και με αξιοπρέπεια. Έτσι θα χτυπήσουμε την εξάρτηση. Παλεύουμε για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας ώστε να μην χρειάζονται δάνειες δυνάμεις. Παραλάβαμε μία χώρα σε συνθήκες κατάρρευσης και είχαμε πατριωτικό καθήκον να την σταματήσουμε» επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κομβικό σημείο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να στηριχθούν και να εκλεγούν αυτοί που πιστεύουν στον Καλλικράτη.


ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5771&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote