Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εξεταστική για τα «greek statistics»
Εξεταστική για τα «greek statistics» Εκτύπωση E-mail
16.10.10

Μόνο το θέμα των παραποιημένων οικονομικών στοιχείων που απέστειλε η ΝΔ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περίοδο 2007-2009 θα αποτελέσει το αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής, όπως ξεκαθάρισε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, κάτι που ερμηνεύτηκε και ως κλείσιμο του μετώπου με τον Κ. Σημίτη, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα αντέδρασε για τη διάρκεια της έρευνας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ, λέγοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησής του είναι να ρίξει φως στις «κραυγαλέες αλχημείες» και την «κατάφωρη παραποίηση των στοιχείων από την προηγούμενη κυβέρνηση», ενώ κατέστησε σαφές ότι «το επίκεντρο της εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα γίνει, θα αφορά συγκεκριμένες πολιτικές ενέργειες και αποφάσεις που οδήγησαν στην κατάφωρη παραποίηση των στοιχείων της διετίας 2007-2009 που μας έβαλαν σε δεύτερη επιτήρηση, ενώ συνέβαλαν στον διασυρμό της χώρας μας και στη μεγαλύτερη δοκιμασία που γνώρισε η Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες».

 
Ο πρωθυπουργός κλιμάκωσε την επίθεσή του κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι με τους χειρισμούς της «επέφερε ανυπολόγιστη ζημιά στη χώρα, όπως για παράδειγμα στον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό, με συνέπεια να οδηγηθούμε στην πρώτη επιτήρηση και να κατηγορηθούμε πως είπαμε ψέματα και εξαπατήσαμε την Ευρώπη».
 
 
«Θέατρο παραλόγου»
«Πόσοι ξένοι δεν με ρώτησαν, κανένας δεν θα τιμωρηθεί για τα παραποιημένα στοιχεία;», είπε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, με τη NΔ να εγκαλεί την κυβέρνηση ότι τεχνητά φούσκωσε το έλλειμμα. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».
 
Εκτίμησε δε ότι εάν δεν είχε αλλάξει η κυβέρνηση το 2009, «δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε όρθιοι και θα μαζεύαμε τα ερείπια της χώρας», ενώ προ-κάλεσε τα κόμματα να «ελέγξουν μέσω των διαδικασιών της Βουλής τα οικονομικά πεπραγμένα της χώρας για ό,τι διάστημα θέλουν, για τον Ανδρέα Παπανδρέου για τον ίδιο, για όλα».
 
Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης αντιπρότεινε να συμπεριλάβει η εξεταστική και την περίοδο του Χρηματιστηρίου, της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ, την τετραετία 2000-2004 με τα Ολυμπιακά ακίνητα καθώς και τις δύο κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία -αφού τον έχει θέσει στο στόχαστρο- να καταθέσει- εάν το επιθυμεί- πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Νωρίτερα, η Αλέκα Παπαρήγα πρότεινε σημαντικές ελαφρύνσεις ή και δωρεάν παροχές σε παροχή δημοσίων αγαθών σε άνεργους, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι παροχές σε φως, νερό και τηλέφωνο.
 
Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ακούμε με προσοχή τις προτάσεις σας, κινούμενοι πάντα στο πλαίσιο που μας επιτρέπει ο προϋπολογισμός, τα εξετάζουμε όλα, αλλά πρωταρχικός μας στόχος είναι να επαναφέρουμε τον άνεργο σε συνθήκες εργασίας.

εθνος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5769&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote