Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ Εκτύπωση E-mail
13.10.10

Του Σάκη Σερέτη

Πριν από λίγες ημέρες, ακούσαμε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλία Τσεκερίδη, να μας μεταφέρει την θετική ανταπόκριση του Υπουργού Εξωτερικών Δ.Δρούτσα, στο αίτημα της Ομοσπονδίας, να πραγματοποιούνται οι ομιλίες των Ελλήνων πολιτικών που επισκέπτονται επίσημα την πόλη μας, στην έδρα του Οργανισμού που θεωρείται το σπίτι όλων των Ελλήνων.

Το σχετικό αίτημα του νέου προέδρου της Ομοσπονδίας, έχει αναφερθεί αρχικά στην γενική πρόξενο της Νέας Υόρκης και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Ηλία Τσεκερίδη, αφού υπήρχε και η θετική στάση του Υπουργού Εξωτερικών στο όλο θέμα, αποτελούσε πλέον κοινή πεποίθηση, ότι την επόμενη επαφή Ελλήνων πολιτικών με την Ομογένεια, θα την φιλοξενούσε η Ομοσπονδία στο Σταθάκειο.

Εκ των πραγμάτων, η αυριανή ανοιχτή επικοινωνία του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου με την Ομογένεια, που θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του συλλόγου Κρητών «Ομόνοια», υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου στην Νέα Υόρκη, δημιουργεί κάποια ερωτηματικά που υποβαθμίζουν τον ρόλο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Χαρακτηριστική και άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη,ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόξενο κ. Ευάγγελο Κυριακόπουλο και του εξέφρασε την απογοήτευση του για τον παραγκωνισμό της Ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα ζήτησε να έλθει σε επαφή με την Γενική πρόξενο.
 
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η Ομοσπονδία ετοιμάζει ενημερωτική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα, την οποία θα κοινοποιήσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και στα Μ.Μ.Ε.
 
 
ΥΓ.
 
 
Ελπίζουμε  ότι σε αυτή την επιλογή του χώρου, δεν ανακατεύτηκαν οι πράσινοι κομματάρχες της περιοχής μας.
Αναμένουμε όμως με ενδιαφέρον την επόμενη κίνηση των κυβερνώντων, όπως επίσης και την επίσημη τοποθέτηση του αρμόδιου Υφυπουργού για θέματα απόδημου Ελληνισμού.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5754&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 23.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote