Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ…
ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ… Εκτύπωση E-mail
13.10.10

Του Σάκη Σερέτη

 
Ακολουθώντας την γνωστή τακτική ροκανίσματος του χρόνου, με συνεχείς αυθαίρετες παρεμβάσεις και επιδόρπιο την μαζική της αποχώρηση από την αίθουσα, η αντιπολιτευτική ομάδα στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, κατέθεσε για άλλη μια φορά τα αρνητικά της διαπιστευτήρια στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Είναι πλέον προφανές, ότι αυτή η σύνθεση της αντιπολιτευτικής ομάδας δεν ενδιαφέρεται για την παραγωγή έργου στον οργανισμό και βασικές της επιδιώξεις αποτελούν, η συντήρηση του ρεβανσιστικού κλίματος που καλλιέργησε, καθώς επίσης και η ατιμωρησία των αυθαίρετων πράξεων της.

Τα ανούσια φάλτσα σφυρίγματα, καθώς επίσης και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που ξεστομίζουν ασύστολα, οι γνωστοί τενόροι της αδιαφάνειας, δεν συνάδουν με τον πραγματικό ρόλο της αντιπολίτευσης και προδιαγράφουν φανερά, την μελλοντική άγονη γραμμή που σκέπτεται να ακολουθήσει.
H επιβεβαίωση αυτών που αναφέρω, αποτυπώθηκε ολοκάθαρα από την ένταση που πυροδότησε η αντιπολιτευτική ομάδα κατά την διάρκεια της πρόσφατης επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, όπου με όχημα την παραπληροφόρηση και τις προσωπικές επιθέσεις, προσπάθησαν να διαλύσουν την γενική συνέλευση.
Συνοδοιπόρος στην προσπάθεια παραπληροφόρησης και ο «από μηχανής θεός» επίτιμος πρόεδρος, ο οποίος εμφανίστηκε σε ρόλο δον Κιχώτη, υπερασπίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση κάποιων εντολοδόχων «δημοσιογράφων» στον χώρο της Ομοσπονδίας,.
Ξεχνώντας προφανώς, ότι τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια, οι πόρτες της ενημέρωσης ήταν ερμητικά κλειστές στο Σταθάκειο, ενώ αυτός και οι εκλεκτοί «σοφοί» συντοπίτες του, παρακολουθούσαν παθητικά εξ αποστάσεως, συντηρώντας την μιζέρια της επιλεκτικής ενημέρωσης.
Ωστόσο την σαφή απάντηση στα κηρύγματα του, την εισέπραξε δημοσίως από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης, η οποία έχοντας αντιληφθεί τους διακριτούς πλέον ρόλους του καθενός, έστειλε για άλλη μια φορά με την ψήφο της, το μήνυμα της διαφάνειας προς όλους τους νοσταλγούς της αυθαιρεσίας.
Μοναδικό γκρίζο σημάδι, αποτελεί η επιλογή κάποιων υπότροπων «παραγόντων» στην επιτροπή καταστατικού, η οποία ανέλαβε να επεξεργαστεί κάποια σημαντικά άρθρα του και στην συνέχεια, να τα παρουσιάσει στην ολομέλεια προς έγκριση.
Ωστόσο επειδή το έργο της εν λόγω επιτροπής θεωρείτε πολύ σημαντικό και στην σύνθεση της, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν άτομα που έχουν παραβιάσει τον νόμο, κρίνεται αναγκαίο να είχαν εκλεγεί δια ψήφου από την ολομέλεια των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας .
Αντιλαμβάνομαι ότι η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας είναι χρονοβόρα, όμως από την άλλη πλευρά, αποτελεί και δημοκρατικό δικαίωμα των μελών του οργανισμού, να αποφασίσουν ποιους θα ορίσουν στις κατάλληλες θέσεις.
«Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» έλεγαν ειρωνικά κάποιοι Ομογενείς, οι οποίοι θεωρούν εντελώς παράλογο, να ορίζεται σαν νομοθέτης, κάποιος ο οποίος αποδεδειγμένα κατά την διάρκεια της θητείας του στον οργανισμό, έχει παραβιάσει βάναυσα το καταστατικό,ενώ οι αυθαίρετες πράξεις του, έχουν ταυτοποιηθεί με αίσθημα ευθύνης στο πόρισμα της ειδικής εξεταστικής επιτροπής του 2007.
Ακόμη πιο ειρωνικό όμως, είναι η ευκολία άφεσης αμαρτιών που επικαλούνται έμμεσα κάποιοι νομιμοφανείς παράγοντες, όταν προτείνουν σε καίριες θέσεις άτομα, των οποίων η αυθαίρετη συμπεριφορά και ο τρόπος άσκησης της εξουσίας, ήταν προκλητικός και ζημιογόνος για την Ομοσπονδία.
 
Κρίμα όμως, που την σχετική πρόταση υπόδειξης για αναμορφωτή του καταστατικού, δεν του την επέδωσε γονυπετής, ο ξεχασιάρης άρχοντας της υποτέλειας, στερώντας έτσι από το ακροατήριο αυτό το μοναδικό θέαμα ….
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5753&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 13.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων