Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Όχι» σε παράταση του Μνημονίου
«Όχι» σε παράταση του Μνημονίου Εκτύπωση E-mail
13.10.10

Δεν πρόκειται να παραταθεί χρονικά το Μνημόνιο, να ληφθούν νέα μέτρα ή να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, ξεκαθάρισε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.
Στον απόηχο των συζητήσεων περί ενδεχόμενης παράτασης στην εξόφληση του δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται μια «δημόσια» και «θεωρητική» -όπως την χαρακτήρισε- συζήτηση για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, την οποία, όμως, δεν έχει ζητήσει η Ελλάδα.

«Έρχεται ως «επιβράβευση για τη δουλειά, τη συνέπεια, αλλά και την αποφασιστικότητα των πολιτών και της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα παράτασης του Μνημονίου, δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων και δεν υφίσταται ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ο Γιώργος Πεταλωτής σημείωσε ότι η σημερινή επιτυχημένη πώληση των εξάμηνων εντόκων γραμματίων καταδεικνύει τη μεταβολή της διάθεσης της διεθνούς κοινότητας απέναντι στη χώρα μας και την αναγνώριση των προσπαθειών της από τις αγορές.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η όποια γενική συζήτηση, γίνεται για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου και όχι για επιμήκυνση του προγράμματος.

«Εμείς, όμως, ακολουθούμε ένα πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και απαρέγκλιτα τηρούμε τους στόχους», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, επισημαίνοντας ότι «αυτό το πρόγραμμα μας εξασφαλίζει μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, αλλά και τις συνθήκες για μια μεγαλύτερη ανάπτυξη».

«Καμία αντίδραση» για την άρνηση της Γερμανίας

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποια αντίδραση στο «όχι» της Γερμανίας, τόνισε ότι «καμία αντίδραση δεν υπάρχει» και επανέλαβε ότι «υπάρχει μια δημόσια συζήτηση πλέον και η κυβέρνηση ασχολείται με την απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων και τη συνέπεια στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει και υλοποιεί με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η όποια δημόσια συζήτηση γίνεται για επιμήκυνση της αποπληρωμής. Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του Μνημονίου, δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων, δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Σημείωσε δε ότι «είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, δεν μας αφορούν, δεν τα συζητάμε καν» και ότι «γενικώς δεν γίνεται καμία συζήτηση πέρα από την επιμήκυνση της αποπληρωμής, που είναι κάτι το θεωρητικό».

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5751&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote