Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αναζητούν καθήκοντα οι «απλοί στρατιώτες» της Ν.Δ. Εκτύπωση E-mail
05.10.07
Με έκδηλη την πικρία του, ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Απ. Σταύρου, εξήλθε χθες του Μαξίμου, μετά την εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

  «Τον ενημέρωσα» -είπε- «για διάφορα θέματα των, μέχρι χθες, αρμοδιοτήτων μου». Άλλωστε ο κ. Σταύρου με την αποχαιρετιστήρια ομιλία του στην Κ.Ο. και τις Με έκδηλη την πικρία του, ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Απ. Σταύρου, εξήλθε χθες του Μαξίμου, μετά την εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. αιχμές που άφησε περί «ανάληψης ευθυνών που δεν του αναλογούσαν» είχε ήδη φροντίσει να περάσει το μήνυμα. 

 Η περίπτωση Σταύρου όμως, δεν είναι η μοναδική. «Ορφανοί» καθηκόντων, απλοί στρατιώτες της παράταξης κατά τις δημόσιες δηλώσεις τους, παραμένουν μετά την οριστικοποίηση θέσεων και «οφιτσίων» σε κυβέρνηση και κόμμα, αρκετά στελέχη, που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας αλλά και των καίριων αποφάσεων.

 Είναι εκείνοι που συναντά κανείς στα ... «ορεινά» στις αίθουσες συνεδριάσεων, πρωταγωνιστές στα διάφορα πηγαδάκια της Βουλής και πρόθυμοι για κρίσεις και εξομολογήσεις.

Την ώρα που η κυβέρνηση «φουλάρει» μηχανές και ο πρωθυπουργός καλεί σε ενότητα και ομοψυχία τους 152 βουλευτές που μετά βίας του εξασφάλισαν την κυβερνητική πλειοψηφία, τα «ορφανά της 16ης Σεπτεμβρίου», όπως όλα δείχνουν, θα αποτελούν μόνιμο άγχος στους σχεδιασμούς του Μαξίμου. 

 Απαλλαγμένος Ο Βύρων Πολύδωρας, απαλλαγμένος από την «αγγαρεία» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τη «μοναξιά» στην οποία -κατά τη δική του ομολογία- βρέθηκε επί ημερών υπουργίας του, μπορεί πλέον με μεγαλύτερη ελευθερία και μικρότερο κόστος για την κυβέρνηση να αναπτύσσει τις προσωπικές θεωρίες του, εκφράζοντας χωρίς ενοχές τη δική του μερίδα ψηφοφόρων.

 Στον τηλεοπτικό Γεράσιμο Γιακουμάτο, το μόνο που δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κάποιος είναι το επικοινωνιακό του χάρισμα. Κάποιες ατυχείς προεκλογικές τοποθετήσεις του μπορεί να του κόστισαν τη θέση του υφυπουργού Απασχόλησης, ταυτόχρονα όμως τον απελευθέρωσαν και από τις σαφείς πρωθυπουργικές απαγορεύσεις για συνεχείς εμφανίσεις των υφυπουργών στα μέσα ενημέρωσης.

Άλλωστε όπως λέει ο ίδιος σε κατ ιδίαν συζητήσεις «ο πολιτικός πρέπει να βλέπει και το τυρί και τη φάκα» δηλώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ανακουφισμένος που δεν θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χρεωθεί την επώδυνη ρύθμιση του Ασφαλιστικού. 

Απλός βουλευτής και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του. Βέβαια, ο ίδιος αρέσκεται να υποστηρίζει σε συνομιλίες του ότι υπήρξε θύμα των μεγάλων συμφερόντων των λιμανιών, αν και το μόνο «θύμα» στον πόλεμο δηλώσεων που συχνά εξαπέλυε κατά τη θητεία του, ήταν η κυβερνητική αξιοπιστία.

 Θύμα του πρωθυπουργικού σχεδίου ανανέωσης του κυβερνητικού σχήματος, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, είναι από τους λίγους πρώην υπουργούς που μπορεί να δηλώνει ότι η μη υπουργοποίησή της δεν οφείλεται στις επιλογές της στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, την περασμένη τετραετία.

 Στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή ως πρώην πρόεδρος, μπορεί να συναντήσει κανείς πλέον την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, η οποία σίγουρα ανήκει και αυτή στην κατηγορία των δυσαρεστημένων. 

 Υπενθυμίζει Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο πρώην υφυπουργός Υγείας Αθ. Γιαννόπουλος, ο οποίος φροντίζει να υπενθυμίζει με νόημα, ότι το έργο του στο υπουργείο εκτιμήθηκε μεν από τους ψηφοφόρους, αλλά όχι όσο έπρεπε και κατά την επιλογή των νέων μελών την κυβέρνησης.

Τους λόγους που δεν διατήρησε τη θέση του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεχίζει να αναζητά ο Ευ Μπασιάκος. Ο ίδιος πιστεύει ότι η πολύ καλή παρουσία του κατά τις εκλογές στην περιφέρεια Βοιωτίας, αλλά και οι χειρισμοί του σε διάφορα κρίσιμα θέματα, έπρεπε να έχουν εκτιμηθεί περισσότερο από τον πρωθυπουργό.  

Πιο «σιωπηλοί» οι πρώην υπουργοί Γ. Καλαντζής και Αρ. Παυλίδης, καθώς γνώριζαν καλά ότι η αλλαγή προσώπων -μετά τις εκλογές- στα υπουργεία Μακεδονίας Θράκης και Αιγαίου, αποτελεί συνήθη τακτική, ενώ σε εκείνους που αποφεύγουν τις δηλώσεις είναι και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας.

Ημερησια

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=574&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 05.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote