Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΥ
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΥ Εκτύπωση E-mail
08.10.10

Του Σάκη Σερέτη

Δυναμική παρουσία 100 και πλέον ατόμων είχε προχθές η επαναληπτική συνεδρίαση στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, της οποίας όμως το κλίμα αμαυρώθηκε από τις προκλητικές  ενέργειες ολίγων μελών της αντιπολίτευσης .

Απογοητευμένοι δηλώνουν αρκετοί Ομογενείς από αυτού του είδους τις συμπεριφορές, οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και παράλληλα υπενθυμίζουν, τα απείρου κάλλους «καμώματα» των βασιλοχουντικών της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο από την προχθεσινή έξαρση  τέτοιων απίστευτων φαινόμενων, κρίνεται αναγκαίο να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία θα διαφυλάξουν το κύρος και την δημοκρατικότητα των διαδικασιών.

Ο χώρος της Ομοσπονδίας δεν είναι ζούγκλα και πολύ περισσότερο, δεν μπορεί σε έναν  οργανισμό που αποτελείτε από φιλήσυχους και πολιτισμένους ανθρώπους, να χρειάζεται η παρουσία του χωροφύλακα, προκειμένου να διασφαλιστεί το  δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης καθώς επίσης και αυτό της ομαλής δημοκρατικής διαδικασίας .
 
Όμως ο ρεβανσισμός και οι προσωπικές επιθέσεις από μια μικρή ομάδα των τέως διοικούντων, ήταν από τα βασικά συστατικά αυτής της συνεδρίασης, γεγονός που απογοήτευσε την πλειοψηφία των παρόντων, με αποτέλεσμα να  σκέφτονται  διπλά, αν θα πρέπει να ξαναεμφανιστούν στις διεργασίες της Ομοσπονδίας και να αντιμετωπίζουν παρόμοιες  καταστάσεις.  
 
Ωστόσο η  νέα διοίκηση, έχοντας αποδεδειγμένα την απόλυτη εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των μελών-συλλόγων, καλείτε να αντιμετωπίσει ξεκάθαρα αυτές τις προκλήσεις, αποφεύγοντας τις μεσοβέζικες λύσεις στο όνομα της πλασματικής ενότητας, που μαγειρεύουν μεθοδικά και ετοιμάζονται να σερβίρουν,  οι «συνήθεις ύποπτοι»  υπότροποι παράγοντες.
 
Διαφορετικά  ίσως να θεωρηθεί, ότι και αυτοί κρύβουν σκελετούς μέσα στις ντουλάπες τους και εκ των πραγμάτων, υποχρεώνονται να συμβιβαστούν κλείνοντας πονηρά το  μάτι στις αυθαιρεσίες και τις οικονομικές ατασθαλίες που έχουν διαπραχθεί.
Ο κύκλος της αυθαιρεσίας όμως, πρέπει να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, διαφορετικά η Ομοσπονδία  θα εξακολουθήσει να διαγράφει την  φθίνουσα  πορεία που χάραξαν οι προκάτοχοι της.
 
Καλά τα ωραία λόγια, δεν λέω, όπως ακόμη καλύτερες ακούγονται και οι προθέσεις, που αφορούν στην ομαλότητα, τις οποίες επαγγέλλεται ο νέος πρόεδρος και το συμβούλιο που ηγείται .
 
Όμως να μην ξεχνάμε, ότι ο δρόμος που οδήγησε προς την απαξίωση την Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια, είχε σαν  σηματοδότες, τις «καλύτερες» προθέσεις των προηγούμενων διοικήσεων και να τα αποτελέσματα.
Οπότε κάποια στιγμή, πρέπει να μπει ένα φρένο στα λόγια  και με έργα πλέον, να υψώσουν το παράστημα τους απέναντι στα όποια φαινόμενα απαξίωσης, ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο.
 
Δρομολογώντας δε,  όλες τις  απαραίτητες ενέργειες για την επαναφορά στις δημοκρατικές διαδικασίες και την διαφάνεια, να επιβεβαιώσουν την προσήλωση τους στις προεκλογικές τους  εξαγγελίες, βάσει των οποίων άλλωστε, απέσπασαν την ψήφο  των μελών του οργανισμού.
Έργα λοιπόν και όχι  λόγια μόνο.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5732&Itemid=34

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων