Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Δεν θα χρειαστούμε παράταση του Μνημονίου μετά το 2012»
«Δεν θα χρειαστούμε παράταση του Μνημονίου μετά το 2012» Εκτύπωση E-mail
08.10.10

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να ζητήσει παράταση του χρηματοδοτικού μηχανισμού στήριξης μετά το 2012 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «The Wall Street Journal». Παράλληλα, απεκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από τουλάχιστον μία μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία του χώρου.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, στο τέλος του 2012 η Ελλάδα θα καταγράφει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα και θα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη και ως εκ τούτου δεν θα χρειασθεί να ζητήσει από την τρόικα επέκταση του χρηματοδοτικού μηχανισμού στήριξης.

«Δεν θα υπάρξει ανάγκη να επεκταθεί το πρόγραμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και παραδέχτηκε ότι οι αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων παραμένουν πηγή ανησυχιών.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης για ταχεία δημοσιονομική προσαρμογή και επιστροφή της Ελλάδας στις ιδιωτικές αγορές κεφαλαίων το συντομότερο δυνατόν.

«Πιστεύουμε ότι οι αγορές θα ανοίξουν για την Ελλάδα.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν αυτό θα γίνει το 2011 ή το 2012.

Αυτό παραμένει το βασικό ερώτημα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και στις επενδύσεις που δρομολογούν κινεζικά και αραβικά κεφάλαια στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για την στήριξη που παρέχει η Κίνα στην ελληνική οικονομία ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «η Κίνα βλέπει την Ελλάδα ως στρατηγική επένδυση στην Ευρώπη».

Ο ίδιος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε ότι αυτό περιλαμβάνει την εκχώρηση συμμετοχών σε αεροδρόμια λιμάνια, υποδομές στην ενέργεια, στο real estate και στα τυχερά παιχνίδια και αποσκοπεί στην είσπραξη 3 δισ. ευρώ έως το 2013, στόχο που χαρακτήρισε «μετριοπαθή».

Δήλωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει προτάσεις από εταιρείες εντός και εκτός της Ευρώπης.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5729&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote