Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…..
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ….. Εκτύπωση E-mail
06.10.10

 

 

Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η υπομονή των νοικοκυραίων έχει αρχίσει να εξαντλείται, θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να ανοίξουν τα κιτάπια της Ομοσπονδίας και να δημοσιοποιηθούν, όλα τα στοιχεία που αφορούν στο αμαρτωλό παρελθόν κάποιων «επιφανών» ανδρών της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και αυτών που συνεργάστηκαν «εθελοντικά», στην αφαίμαξη του ταμείου της παρέλασης.

Δυστυχώς για την Ομοσπονδία, αυτό το οπερετικό μπουλούκι που βρισκόταν σε θέση ισχύος τα τελευταία χρόνια, προφανώς δεν ερμήνευσε σωστά το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών και εξακολουθεί να πιστεύει, ότι με τους γκεμπελίσκους της αρπαχτής θα δρέψει δάφνες ζητώντας και τα ρέστα.
Τσουρουφλισμένοι από τον πυρετό της μετεκλογικής δυστυχία τους, εξακολουθούν να δείχνουν προκλητικά το αληθινό τους πρόσωπο, ξεχνώντας ότι τα καμωμάτα τους είναι καταγεγραμμένα και το μόνο που χρειάζεται, είναι μια απλή δημόσια ανάγνωση τους.
Οι μυστικές και αδιαφανείς μέχρι τώρα κινήσεις τους, οι πολλαπλές παραβιάσεις του καταστατικού, καθώς και η άκρατη επιθυμία τους να λειτουργούν πίσω από το παρασκήνιο, χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων, πιστοποιούν την ιδιοκτησιακή αντίληψη που είχαν για την Ομοσπονδία, ενώ ποντάροντας τα πάντα στο επικοινωνιακό παραμύθι που τους σερβίρουν τα γιουσουφάκια της διαπλοκής, εμφανίζονται εγκλωβισμένοι στον φαύλο κύκλο της αυθαιρεσίας και του εμπαιγμού.
Όμως φτάνει πια.
Να ανοίξουν τα βιβλία πρακτικών της Ομοσπονδίας και να μάθει η κοινωνία, ποιος είναι τι.
Να μάθουμε επιτέλους, για τον σκοτεινό ρόλο που διαδραμάτισαν οι αυτοδιόριστοι της διετίας 2006-2008, όπως επίσης και αυτών των λασπολόγων «εθελοντών»,οι οποίοι αφού έσπειραν ζιζάνια εμπορευόμενοι κοπανιστό αέρα, θέρισαν χιλιάδες δολάρια από τον κήπο της Ομοσπονδίας.
Σήμερα δε, εμφανίζονται σαν υπέρμαχοι της διαφάνειας και με προσωπικές επιθέσεις και λαϊκισμούς, προσπαθούν να αποσυντονίσουν την κοινή γνώμη από το μεγάλο φαγοπότι του «συνεδρίου», ξεχνώντας ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Τότε δήλωναν με στόμφο και περίσσια υποκρισία, ότι όλα βαίνουν καλώς .
Αντίθετα όμως, τίποτα δεν πήγαινε καλά και το γνώριζαν από πρώτο χέρι, όλοι οι «εγκέφαλοι» της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, όπως επίσης γνώριζαν και οι λασπολόγοι- εκβιαστές, οι οποίοι πρόθυμα και άξιος ο μισθός τους, στρατεύθηκαν στην μάχη της παραπληροφόρησης και σπίλωσης όλων αυτών που τους ξεσκέπασαν.
Σημαντικό ρόλο στην κατάρρευση αυτού του επικοινωνιακού πυροτεχνήματος όμως, έπαιξε η χιονοστιβάδα των παραιτήσεων της επιστημονικής επιτροπής του φιάσκο- συνεδρίου, την οποία σηματοδότησε η επιστολή του Μητροπολίτη Περγάμου, τον οποίο προόριζαν για πρόεδρο της.
Έτσι στην επιστολή που τους απέστειλε με ημερομηνία 31 Μαΐου 2007, αναφέρει μεταξύ άλλων : «η επιτροπή αυτή (επιστημονική), ουδέποτε συγκροτήθηκε σε σώμα και μάλιστα υπό την προεδρία μου, την οποία από αρχής δεν έχω αποδεχθεί».
Ακολούθησε η επιστολή ανησυχίας και προβληματισμού που κατετέθη στην Ομοσπονδία, από τους κ κ. Α.Μακρυδημήτρη (σύμβουλο του Κ.Καραμανλή) και Χ.Βασιλειάδη (καθηγητή και πρόεδρο του Ιερού ιδρύματος Παναγία Σουμελά Αμερικής) με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2007,μέσω της οποίας ζητούν την αναβολή του συνεδρίου και στο περιεχόμενο της, διαφαίνονται ολοκάθαρα οι προθέσεις αποστασιοποίησης τους.
Για το περιεχόμενο της επιστολής αυτής, ενημερώθηκε τηλεφωνικώς ο κ. Δ.Δημητρίου το απόγευμα της 20ης Ιουνίου 07 από τον καθηγητή και μέλος της επιστημονικής επιτροπής κ. Χαράλαμπο.Βασιλειάδη.
Ωστόσο η οργανωτική επιτροπή χωρίς να ενημερώσει κανέναν για τα τρέχοντα γεγονότα, δηλώνει δια του νέου εκπρόσωπου τύπου του «συνεδρίου» κ. Μ.Τραχανή, ότι κανένας δεν έχει παραιτηθεί.
Ο Ιούνιος αποδεικνύεται όμως αρκετά καυτός μήνας και οι παραιτήσεις μελών της επιστημονικής επιτροπής, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ακολουθώντας την ανοδική πορεία του υδράργυρου την καλοκαιρινή σαιζόν.
Έτσι στις 25 Ιουνίου 07, η επιστολή του καθηγητού Κοντογιώργη, χαρακτηρίζει ανυπόστατη την επιστημονική επιτροπή, λόγω των δυσμενών συνθηκών που δημιουργηθήκαν και ενημερώνει την οργανωτική επιτροπή του “συνεδρίου” για την παραίτηση του.
Με ημερομηνία 26 Ιουνίου 07 επιστολή που είναι γραμμένη στο επίσημο επιστολόχαρτο του Πανεπιστημίου του Χάρβαντ και υπογεγραμμένη από τον καθηγητή κ.Δ.Τριχόπουλο, ανακοινώνει και την δική του παραίτηση αναφέροντας οτι, “δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να έχουν σχέση με την επιστημονική και επαγγελματική μου εμπειρία”.
Μια άλλη επιστολή παραίτησης με την ιδία ημερομηνία, είναι αυτή του καθηγητή κ. Δ.Νανόπουλου, η οποία είναι γραμμένη στο επιστολόχαρτο του Εθνικού συμβουλίου έρευνας και τεχνολογίας του Ελληνικού κράτους και απευθύνεται στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του «συνεδρίου» Δ. Δημητρίου.
Από τις ημερομηνίες παραίτησης της επιστημονικής επιτροπής οι οποίες είχαν επίσημα κατατεθεί και σε συνδυασμό με την αρνητική εισήγηση του τότε Υφυπουργού Εξωτερικών Θ. Κασίμη, προκύπτουν καθαρά οι λόγοι αναβολής του «συνεδρίου», καθώς επίσης και η αναστολή κάθε εργασίας για αυτό το αντικείμενο, η οποία ουσιαστικά υπαγόρευε και την άνευ αιτίας πλέον εκροή χρημάτων για γραμματειακή υποστήριξη, όπως επίσης και για κάθε έξοδο που σχετίζονταν με το «συνέδριο».
Όμως οι «εγκέφαλοι» της οργανωτικής επιτροπής παρόλα αυτά, συνέχισαν να τροφοδοτούν με χρήματα την μηχανή παραπλάνησης που είχε στηθεί, ξοδεύονται εν γνώσει τους χρήματα για το επικοινωνιακό φιάσκο με θέα την Ακρόπολη, που δεν θα γινόταν πράξη.
Έτσι φτάσαμε στον μήνα Αύγουστο, όπου στην συνεδρίαση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου την 7η Αυγούστου 2007, υπό την προεδρία του τότε Αντιπροέδρου Δ.Καλαμαρά και μόλις μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις του γράφοντος (6 Αυγούστου 07), οι οποίες αφορούσαν στις παραιτήσεις της επιστημονικής επιτροπής, κλήθηκε ο κ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης ενώπιον του συμβουλίου και επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα μου, δρομολόγησε την απόφαση αναβολής του «συνεδρίου».

Σήμερα μετά την παρέλευση τόσων χρόνων, το σκάνδαλο του «συνεδρίου» εξακολουθεί να βρίσκεται καταχωνιασμένο σε κάποια συρτάρια της Ομοσπονδίας, ενώ οι βασικοί ένοχοι, απολαμβάνοντας την ασυλία που τους προσέφεραν απλόχερα οι απερχόμενες διοικήσεις, εξακολουθούν να περιφέρονται σαν αθώες περιστερές στην αυλή μας και παριστάνουν τους τιμητές

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5725&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 10.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων