Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κομισιόν: θα αναθεωρηθούν ανοδικά έλλειμμα και χρέος της περιόδου 2006-2009
Κομισιόν: θα αναθεωρηθούν ανοδικά έλλειμμα και χρέος της περιόδου 2006-2009 Εκτύπωση E-mail
06.10.10

Τα στοιχεία της Ελλάδας για το έλλειμμα και το χρέος της περιόδου 2006-2009 θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω από την Eurostat αυτόν το μήνα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ δεν αποκλείεται αναθεώρηση και του Μνημονίου.

«Τα στοιχεία για το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος θα αναθεωρηθούν ανοδικά», είπε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Reuters.

O εκπρόσωπος της Κομισόν σημείωσε, ότι όπως η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία είχε υπογραμμίσει κατά την προηγούμενη κοινοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων των κρατών-μελών της ΕΕ που έγινε τον Απρίλιο, το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της χώρας είναι αναθεωρήσιμα, δεδομένου ότι η Eurostat εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την ακρίβεια των ελληνικών στοιχείων.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε παράλληλα, ότι αντιπροσωπεία της Eurostat, της οποίας οι αρμοδιότητες έχουν ενισχυθεί σημαντικά από τον περασμένο Αύγουστο, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και ότι σε απόλυτη συνεργασία με τις ελληνικές στατιστικές αρχές επιχειρούν να καταλήξουν σε συμφωνία ως προς τα ακριβή δημοσιονομικά στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε, ότι κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στο μήνα και ότι προς το σκοπό αυτό ενισχύεται το δυναμικό της Eurostat στην Αθήνα.

Ως προς το ύψος της ενδεχόμενης αναθεώρησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων για το 2009, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός, λέγοντας ότι τα στοιχεία κατά πάσα πιθανότητα θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια την αναθεώρηση.

Ερωτηθείς αν από την αναθεώρηση αυτή, είναι δυνατόν να προκύψει και αναθεώρηση του Μνημονίου που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος εμφανίστηκε επίσης επιφυλακτικός, λέγοντας ότι θα πρέπει να αναμείνει κανείς τα οριστικά δημοσιονομικά στοιχεία.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5723&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote