Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΗΠΑ: «ναι» στην επανένωση της Κύπρου
ΗΠΑ: «ναι» στην επανένωση της Κύπρου Εκτύπωση E-mail
06.10.10

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την επανένωση της Κύπρου υπό τη μορφή δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, μία διεθνή προσωπικότητα και μια κυριαρχία, τόνισε ο διευθυντής Νότιας Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζες Μπέιλι, μιλώντας στη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε το Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με την παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή για Δικαιοσύνη στην Κύπρο και την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής.

Ο κ. Μπέιλι εξέφρασε πλήρη υποστήριξη στον μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή οι δυο πλευρές έχουν εισέλθει σε συζήτηση μιας πολύ λεπτής και σημαντικής πτυχής του προβλήματος που είναι το περιουσιακό και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν οι αναγκαίες συγκλίσεις που θα επιτρέψουν την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

Aφού υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον δεν παρεμβαίνει στη διαδικασία την οποία χειρίζονται οι ίδιοι οι Κύπριοι, σημείωσε ότι η αμερικανική διπλωματία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί υποβοηθητικά εάν το ζητήσουν τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Τόνισε, δε, ότι η επανένωση της Κύπρου θα είναι προς όφελος και των δυο κοινοτήτων.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5722&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote