Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αντιπαράθεση για την επέτειο
Αντιπαράθεση για την επέτειο Εκτύπωση E-mail
05.10.10

Σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τον «μαύρο» απολογισμό του κυβερνητικού έργου στον οποίο ο ίδιος προέβη, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σε ανακλοίνωσή του σημειώνει:

 

«Σήμερα, για ακόμα μια φορά, ο κ. Σαμαράς απέδειξε στους πολίτες πως δεν έχει αντιληφθεί -ή δεν θέλει να αντιληφθεί- την κατάσταση, στην οποία άφησε η παράταξή του τη χώρα, φυγομαχώντας από τα προβλήματα, ένα χρόνο πριν. Δέσμιος του κομματικού του παρελθόντος, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ τα είχαν όλα καλώς καμωμένα. Έρχεται σήμερα για να συνεχίσει το "έργο" τους. Έρχεται σήμερα, αμετανόητος, ο κ. Σαμαράς ενώπιον του ελληνικού λαού να προτείνει δήθεν λύσεις. Προτείνει ένα «άλλο μείγμα πολιτικής» τόσο αόριστο και γενικό που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται. Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή μηδενίζει, με τρόπο μαγικό, το έλλειμμα και μάλιστα χωρίς θυσίες, εξαλείφοντας την ύφεση. Αυτά είναι τα μαγικά για τα οποία δεν μπορεί ούτε καν την παράταξή του και τα στελέχη του να πείσει ο κ. Σαμαράς.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβαν, εκφράζοντας τη δίψα των πολιτών για ριζικές αλλαγές, να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο που μας οδήγησε η ΝΔ.

Σε ένα μόλις χρόνο προωθήσαμε αλλαγές που κανείς ποτέ δεν τόλμησε μεταπολεμικά. Με τόλμη, κινητικότητα, σχέδιο και όραμα, ανορθώσαμε την χαμένη μας διεθνή αξιοπιστία, βρήκαμε τη φωνή μας, συνομιλούμε, προτείνουμε και διαπραγματευόμαστε και πάλι ισότιμα στη διεθνή σκηνή. Δημιουργήσαμε τη διοικητική επανάσταση του «Καλλικράτη», κλείσαμε την κάνουλα των πελατειακών προσλήψεων στο Δημόσιο, επιβάλλοντας το ΑΣΕΠ παντού. Με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βάζουμε τέλος στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, ώστε κάθε πολίτης να γνωρίζει πώς και πού δαπανάται και το τελευταίο Ευρώ. Επιφέραμε πρωτοφανές νοικοκύρεμα σε ένα σπάταλο δημόσιο τομέα. Δημιουργήσαμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που επιβραβεύει τον συνεπή φορολογούμενο αλλά επιτέλους διώκει το φοροφυγά. Για πρώτη φορά εκπονήσαμε ένα μακρόπνοο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που σώζει τα Ταμεία και εγγυάται τις συντάξεις των επόμενων γενεών.

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν μόνο το πρώτο βήμα προς μια διαφορετική Ελλάδα, ανταγωνιστική, δίκαιη, με επιτελικό κράτος, φιλικό προς του πολίτες. Απέναντι στις «χειροπιαστές ελπίδες» του κ. Σαμαρά και της ΝΔ εμείς προτάσσουμε τις ρεαλιστικές, συνεπείς και αποτελεσματικές πολιτικές μας και τη δίψα των πολιτών μας για ουσιαστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς.

Επιτέλους ας σεβαστεί η ΝΔ, έστω και τώρα, τον ελληνικό λαό και να μην τον παραπλανά με ψευτοδιλήμματα και δήθεν μαγικές λύσεις.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5721&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote