Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ - ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ…..
ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ - ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ….. Εκτύπωση E-mail
04.10.10

Του Σάκη Σερέτη

 
 Έχει πλέον καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο της παροικίας μας, ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η ευρύτερη συμμετοχή στα κοινά της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ενώ η πρόσφατη ενισχυμένη παρουσία τόσων αντιπροσώπων στην πρώτη προσπάθεια σύγκλησης της γενικής συνέλευσης, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη τους προς  την νέα διοίκηση.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια σοβαρά και ανεξιχνίαστα μέχρι σήμερα, ζητήματα ηθικής τάξης και διαφάνειας, τα οποία αφορούν στα κατορθώματα των προηγουμένων διοικήσεων και θα πρέπει επιτέλους, να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις σε όλα τα μέλη του οργανισμού.

Στοιβαγμένες  οικονομικές ατασθαλίες, ξεθυμασμένες αυθαιρεσίες και λόφοι διοικητικών παραλήψεων που έχουν καταγγελθεί επίσημα και ζημίωσαν διαπιστωμένα τον οργανισμό, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητες, με αποτέλεσμα οι βασικοί ένοχοι αυτών των ενεργειών να αποθρασύνονται επικίνδυνα.

Όμως το μήνυμα της ατιμωρησίας, που έστελναν δια της παραγραφής οι προηγούμενες διοικήσεις των κ.κ. Ν.Διαμαντίδη και Δ.Καλαμαρά,  θα πρέπει να αντικατασταθεί μια για πάντα και σε όλους αυτούς τους υπότροπους «εθελοντές» της αδιαφάνειας, θα πρέπει να αποδοθούν έστω και καθυστερημένα, οι ευθύνες που τους αντιστοιχούν.
Η Ομοσπονδία πρέπει επιτέλους να κάνει την αυτοκάθαρση της και ασχολούμενη με τα του οίκου της, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τα παρασιτικά ζιζάνια  της αυθαιρεσίας που φύτρωσαν στην αυλή της, τα οποία υποστηριζόμενα  από τα γιουσουφάκια της παραπληροφόρησης, έφτασαν στο σημερινό σημείο της αδικαιολόγητης προκλητικής ανταρσίας.
Παλιά τους τέχνη κόσκινο.
Η επιστροφή όμως στην ρεαλιστική πραγματικότητα που επιβάλλει την απόδοση ευθυνών, είναι σίγουρα ένας επώδυνος δρόμος, τον οποίο δύσκολα θα ακολουθήσουν οι «κροκόδειλοι» του θεσμού, όπως τους αναφέρει και ένας τέως εξοστρακισμένος πρόεδρος.
Όμως η δημοσιοποίηση του καταλόγου των αυθαίρετων πράξεων τους, αναμένεται να οδηγήσει στα χαρακώματα και τον πιο ένθερμο υποστηρικτή τους, καθόσον οι μεγάλες οικονομικές αφαιμάξεις που έγιναν από το ταμείο της παρέλασης και κατατέθηκαν στον λογαριασμό της προσωπικής τους προβολής, αναζητούν ταυτοποίηση και απολογισμό πεπραγμένων.
-Το πόρισμα της ειδικής τριμελούς εξεταστικής επιτροπής του 2007, το οποίο καταλογίζει με αίσθημα ευθύνης, σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες στον  πρώην πρόεδρο Ν.Διαμαντίδη, εξακολουθεί να βρίσκεται αραχνιασμένο στα συρτάρια της Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα η απονομή δικαιοσύνης να έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.
-Το πολυέξοδο  συνέδριο φάντασμα που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και κόστισε ένα σωρό χρήματα, χωρίς την απαραίτητη έγκριση της πλειοψηφίας, επιβάλλει τον καταλογισμό ευθυνών στους πρωτεργάτες του, καθώς επίσης και στα επικοινωνιακά γιουσουφάκια, που μας πούλαγαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, βιοπορίζοντας  εις βάρος του θεσμού.
Υπάρχουν άλλωστε στοιχεία που αποδεικνύουν τα γραπτά μου, καθώς την ορθότητα  των δημοσιευμένων αποκαλύψεων μου την εποχή εκείνη σχετικά με το φιάσκο του συνεδρίου, επιβεβαίωσε ξεκάθαρα  ενώπιον των μελών του  διοικητικού συμβουλίου, ο καθηγητής Χαράλαμπος Βασιλειάδης εξέχων μέλος της επιστημονικής επιτροπής του «συνεδρίου».
Αυτά τα γεγονότα, υπάρχουν καταγεγραμμένα   στα πρακτικά συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, όπου στις σελίδες 52,53,54, με ημερομηνία συνεδρίασης 7 Αυγούστου 2007, αποκαλύπτουν γλαφυρά τα «κατορθώματα»  των  «εγκεφάλων» της οργανωτικής επιτροπής του «συνεδρίου», ενώ  τα ίδια στοιχεία, δρομολόγησαν και τις διαδικασίες αναβολής του. 
Παρόλα αυτά, ο υπό ατμό τότε πρόεδρος Ν.Διαμαντίδης, εμφανίστηκε  κατώτερος των περιστάσεων και δια  της συγκάλυψης, ξεπέρασε τον σκόπελο και αυτής της οικονομικής ατασθαλίας.
-Η υπόθεση τραυματισμού κάποιου ομογενή στον χώρο της Ομοσπονδίας, που είχε σαν αποτέλεσμα την αποζημίωση εξπρές, καθώς και η ανύπαρκτη αντίδραση εξακρίβωσης από την πλευρά των διοικούντων  στο όλο θέμα, εγείρει ζήτημα  ηθικής τάξης που πρέπει να απαντηθεί αρμοδίως.
-Η συγκάλυψη των ευθυνών που απορρέουν από την καταγγελία του κ.Α.Σκοτίδα, η οποία επιβεβαιώνει οικονομικές ατασθαλίες και παρακράτηση χρημάτων, αποτελεί σοβαρό θέμα προς διερεύνηση και καταλογισμό ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.
-Όσον αφορά στα τελευταία «κατορθώματα» της απερχόμενης διοίκησης , υπάρχουν καταγεγραμμένα στην εισήγηση της εφορευτικής επιτροπής που διεξήγαγε τις πρόσφατες εκλογές και αναμένεται η δημοσιοποίηση τους ενώπιον της γενικής συνέλευσης.
-Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το εκβιαστικό μανιφέστο που απειλούσε την εφορευτική επιτροπή, ότι αν δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα της ομάδας Δημητρίου-Καλαμαρά, θα κλείσει τις πόρτες της Ομοσπονδίας και δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκλογές.
Αυτό είναι ένα από τα τελευταία καμώματα των τέως διοικούντων  και σαν πρακτική, υπονομεύει εμφανώς τις δημοκρατικές διαδικασίες, επιβάλλοντας  στην νέα διοίκηση, την λήψη αποστάσεων από τέτοια φαινόμενα αυταρχισμού.
-Ένα άλλο θέμα για το οποίο θα πρέπει να ενημερωθεί  η ολομέλεια, είναι το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης του κτηρίου της Ομοσπονδίας, όπου θα πρέπει η απερχόμενη διοίκηση να μας εξηγήσει, για ποιο λόγο δηλώθηκε ο οργανισμός σαν θρησκευτική οργάνωση, από την στιγμή που δεν είναι.
Και μιας και μιλάμε για το κτήριο, καλό θα ήταν επίσης, να μας εξηγήσουν  για ποιο λόγο  υπάρχουν απλήρωτες ενοικιάσεις της αίθουσας, από συγκεκριμένους παράγοντες και συλλόγους.  
Ωστόσο σε ένα ξεθεμελιωμένο περιβάλλον όπως αυτό της Ομοσπονδίας, το  φορτίο ανασυγκρότησης σίγουρα μας  αφορά όλους, όμως μοιράζοντας δίκαια τα μερίδια των ευθυνών για την κατάρρευση, κάποιοι θα πρέπει να εισπράξουν τα επίχειρα των αυθαίρετων πράξεων τους, από όποια θέση και αν ευρίσκονταν.
Όσον αφορά στα γιουσουφάκια – σκαπανείς αυτής της στρεβλής κατάστασης, που όλο αυτό το διάστημα αλλά ακόμη και τώρα, εξακολουθούν να αβαντάρουν με το αζημίωτο φυσικά, τους διαχειριστές αυτής της μιζέριας, ας κάνουν λίγο υπομονή.
Όταν θα ανοίξει η υπόθεση που αφορά στο «συνέδριο» φάντασμα και θα αποκαλυφθούν όλες οι μηχανορραφίες, καθώς επίσης  και τα ποσά που διατέθηκαν για τις ώρες εργασίας  και τις  «εθελοντικές» υπηρεσίες τους, τότε θα αποκαλυφθεί ότι ο βασιλιάς ήταν ολόγυμνος.
Πρακτικά όμως στον ίδιο χρόνο, αναμένεται να αποκαλυφθούν και οι εξοστρακισμοί των δημοσιογράφων, τους οποίους οι ίδιοι σκαρφίστηκαν εκδικητικά με την μέθοδο της κουκούλας, επειδή αντιστάθηκαν σε αυτό το επικοινωνιακό φιάσκο και οι μετέπειτα εξελίξεις τους δικαίωσαν πανηγυρικά.
Όμως μέχρι τότε, μπορούν να πλασάρονται σαν κήρυκες της διαφάνειας και να παραπληροφορούν προβάροντας τον φερετζέ του λαϊκισμού.
Μπορούν ακόμα να μεταβληθούν και σε τριχωτά τετράποδα με ουρά και κολάρο και πολύ περισσότερο, μπορούν να γαυγίζουν όσο θέλουν, κανείς δεν θα λυσσάξει. 
Ωστόσο εκμεταλλευόμενοι έξυπνα τον χρόνο της αναμονής, μπορούν άνετα να περιφέρονται στα βοσκοτόπια της διαστροφικής πορνογραφίας, ψάχνοντας για καινούργια αγελάδα να αρμέξουν….  
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5720&Itemid=34

 
< Προηγ.   Επόμ. >