Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συμφώνησαν επι της διαδικασίας
Συμφώνησαν επι της διαδικασίας Εκτύπωση E-mail
05.10.07

Ομοφώνησαν αλλά μόνο στα διαδικαστικά τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μετά απο πεντάωρη συνεδρίαση. Παρακάμφθηκε η συζήτηση για τα αίτια της ήττας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ.Ραγκούση, τηρείται στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα για το πώς και το πότε θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου σε ό,τι αφορά την εκλογή προέδρου.

 Συγκεκριμένα, η εκλογή του προέδρου του κινήματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, η συνδιάσκεψη που θα προηγηθεί είναι προγραμματισμένη για τις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου και το Φεβρουάριο - σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη - θα διοργανωθεί το τακτικό συνέδριο του κινήματος.

 Σε περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα προβεί και στην επικύρωση των υποψηφιοτήτων, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της επιτροπής καταστατικού του κινήματος.

Τα μητρώα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να πιστοποιηθεί η εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας της 11ης Νοεμβρίου, θα είναι μητρώα στα οποία θα μπορεί μέχρι και την 1η Νοεμβρίου να εγγραφεί όποιος πολίτης θελήσει.

Στη συνέχεια, τα μητρώα αυτά θα αποσταλούν στις κατά τόπους οργανώσεις του κινήματος, προκειμένου να ελεγχθούν, ενώ θα είναι επίσης ανοικτά και στις 11 Νοεμβρίου για όποιον αποφασίσει εκείνη την ημέρα για πρώτη φορά να συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

 Η ψηφοφορία θα γίνει μόνο με αστυνομική ταυτότητα και με τη διασταύρωση όλων των στοιχείων που θα προσκομίσει όποιος συμμετάσχει σ΄ αυτή. Οι εφορευτικές επιτροπές θα αποτελούνται κατά κύριο από τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών του κινήματος.

Εισήγηση Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να πορευθεί, όχι σε μια επίπλαστη ενότητα, αλλά σε μια νέα πραγματική νικηφόρα ενότητα τόνισε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα, υπογράμμισε πως πρωταρχικός στόχος παραμένει «η υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού απέναντι σε μια νεοσυντηρητική πολιτική που ξεδιπλώνεται από την ΝΔ».

Αναφερόμενος στις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου υπογράμμισε πως την ενότητα στη διασφάλιση ανοιχτών διαδικασιών την εγγυάται η ίδια η βάση του κινήματος, ο ίδιος προσωπικά, αλλά και όλοι ως μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε ως προϋποθέσεις προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να πορευτεί σε μια «νέα πραγματική νικηφόρα ενότητα» την ισχυρή πολιτική ταυτότητα που θα αναδειχθεί από ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο ? συμμετοχής της βάσης της ίδιας ? και αντιπαράθεσης ιδεών και πολιτικών, την ισχυρή δημοκρατική επιβεβαίωση της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ και την εγγυημένη διασφάλιση της διαφάνειας, της δεοντολογίας, και της δημοκρατικής διαδικασίας στην εσωκομματική εκλογική μάχη.

Ο κ. Παπανδρέου, αφού ευχαρίστησε όλους για τη «δυναμική συμμετοχή τους στην προγραμματική αντιπολίτευση και την αποκάλυψη των πολιτικών της ΝΔ, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, την παιδεία και το Ασφαλιστικό.

Όπως είπε, «η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης Καραμανλή, που ανοίγει σιγά -σιγά και θα προωθείται σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μέσο και φτωχότερο Έλληνα».

Αναφερόμενος στην Παιδεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη ουσιαστικής μεταρρύθμισης και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση.

Για το Ασφαλιστικό τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των ταμείων και επανέλαβε πως

το ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις του θα αποδείξει ότι υπάρχει άλλος δρόμος και άλλη πολιτική.


 πηγη:ethnos.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=572&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 05.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote