Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Γουέν Τζιαμπάο: «Η Ελλάδα μπορεί να νικήσει την κρίση»
Γουέν Τζιαμπάο: «Η Ελλάδα μπορεί να νικήσει την κρίση» Εκτύπωση E-mail
03.10.10

Να παίξει πιο ενεργό ρόλο στις σχέσεις Κίνας - Ε.Ε. ζήτησε ο Κινέζος πρωθυπουργός από την Ελλάδα, μιλώντας στο κοινοβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών και άλλων πολιτικών παραγόντων. «Η Κίνα έχει κάθε εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας και η τελική νίκη ανήκει στον ελληνικό λαό», τόνισε ο Γουέν Τζιαμπάο, με αφορμή την προσπάθεια της χώρας μας να εξέλθει από την οικονομική κρίση.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις 13 διακρατικές και επιχειρηματικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν χθες κατά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ειδική αναφορά στον διπλασιασμό του εμπορικού ισοζυγίου στα 8 δισ., μέσα σε 5 χρόνια, στην προτροπή της Κινεζικής κυβέρνησης προς τις κινεζικές εταιρείες να επενδύσουν στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων, σε έργα υποδομής και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Ταυτόχρονα, σημείωσε και την πρόθεσή του να ενθαρρύνει τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να ενισχύσουν τις ναυτιλιακές εταιρείες της Ελλάδας. Επίσης προέταξε τη λήψη μέτρων τουριστικής διευκόλυνσης μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου, σημειώνοντας ότι οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών έπρεπε να είχαν αρχίσει νωρίτερα.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Κίνας - Ε.Ε. ο κ.Τζιαμπάο δήλωσε πως δεν θα μειωθούν οι επενδύσεις σε ευρώ, και πρόσθεσε ότι "η Κίνα επιθυμεί μια ισχυρή δυνατή και ευημερούσα Ευρώπη, η οποία θα έχει σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή".

"Είμαστε επιβάτες στην ίδια βάρκα", σημείωσε χαρακτηριστικά και ζήτησε από την Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες και ενεργό δράση για την ενδυνάμωση των σχέσεων Πεκίνου - Βρυξελλών.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Φ. Πετσάλνικος απένειμε στον Κινέζο πρωθυπουργός το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων. 

enet
 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5717&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων