Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη από τις ΗΠΑ
Ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη από τις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
03.10.10

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, συστήνοντάς τους «να είναι προσεκτικοί», εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Το State Department προχώρησε στην έκδοση επίσημης προειδοποίησης μετά από τις πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Η προειδοποίηση δεν αφορά συγκεκριμένες χώρες, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και τα μεγαλύτερα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Οι αρχές συστήνουν στους αμερικανούς ταξιδιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Τύπου, ο τρίτος την τάξει στην Αλ-Κάιντα, σεΐχης Γιούνις αλ Μαουρετάνι, βρισκόταν πίσω από τα σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δυτική Ευρώπη, σε συνεργασία και με την οικονομική υποστήριξη του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Στο μεταξύ, οι ιταλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες συνέλαβαν έναν Γάλλο, ύποπτο για συμμετοχή του στην Αλ Κάιντα και εκπαιδευμένο στην ασφάλιση εκρηκτικών, όπως ανακοίνωσαν πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας μεταξύ 4ης και 5ης Σεπτεμβρίου στη Νάπολη, με τη Γαλλία να έχει διαβιβάσει αίτημα για την έκδοση του 24χρονου υπόπτου, ο οποίος έχει βορειοαφρικανική καταγωγή και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, τονίζουν οι πηγές.

«Είχε εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμεύσει στη μέτρηση εμπορικώς διαθέσιμων υλικών, που μπορούν να μετατραπούν για την κατασκευή βόμβας, παρόμοιας με αυτήν που ερρίφθη στους στρατώνες της Σάντα Μπάρμπαρα στο Μιλάνο», το 2005, προσθέτουν οι πηγές.

Αναφορές των μυστικών υπηρεσιών δηλώνουν πως ισλαμικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ιδιαίτερα από τη Βόρειο Αφρική, δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, ιδιαίτερα στρατολογώντας στελέχη και συγκεντρώνοντας χρήματα για επιθέσεις σε άλλα σημεία στην Ευρώπη.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5714&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote