Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Εκτύπωση E-mail
02.10.10

Του Σάκη Σερέτη

Η αναμενόμενη αναγγελία των επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων, σε συνδυασμό με την απουσία σύσσωμης της αντιπολιτευτικής ομάδας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην μη συμπλήρωση απαρτίας των 80 αντιπροσώπων, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η πρώτη γενική συνέλευση στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .

 

Αξιοσημείωτο όμως θεωρείτε το γεγονός, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα μέλη της Ομοσπονδίας, έδειξαν έμπρακτα την θέληση τους για την πραγματοποίηση των γενικών συνελεύσεων στον προκαθορισμένο χρόνο, χωρίς να καταφεύγουν στην διαδικασία της επαναληπτικής συνεδρίασης, όπου απαιτούνται μόλις 30 αντιπρόσωποι.

Ωστόσο στην προχθεσινή συνεδρίαση, παρευρέθηκαν 71 αντιπρόσωποι και σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του οργανισμού, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί εντός δέκα ημερών.

Χαρακτηριστική όμως ήταν η στάση κάποιων αντιπροσώπων, καθώς επίσης και δυο μελών του παρόντος διοικητικού συμβουλίου (Π.Μιχαλέας, Ι.Γκώρος), οι οποίοι αν και ήταν εντός της αίθουσας συνεδριάσεων, δεν υπόγραψαν για άγνωστους λόγους στο βιβλίο παρόντων, αφήνοντας ερωτηματικά για την στάση τους.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης να σχολιάσει αυτή την συμπεριφορά των εν λόγω αντιπροσώπων, καθώς επίσης και των δυο μελών του διοικητικού συμβουλίου, τόνισε ότι θα επιληφθεί του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και ακολούθως, θα ενημερώσει όλα τα μέλη της γενικής συνέλευσης, προκειμένου να αποφασίσουν για την αντιμετώπιση και αυτού του φαινόμενου.

Η άτυπη συζήτηση που ακολούθησε, είχε σαν περιεχόμενο τις τοποθετήσεις αρκετών μελών του οργανισμού και έκλεισε τις εργασίες της γύρω στις 8.30, αφού μέχρι αυτή την ώρα δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία.

Ωστόσο ενδεικτικές του κλίματος ήταν οι θέσεις των ομιλητών, οι οποίοι αφού τόνισαν ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά η μέχρι τώρα ισχύουσα νοοτροπία των επαναληπτικών συνελεύσεων, επανέφεραν στην επιφάνεια την ανάγκη αλλαγής του ισχύοντος καταστατικού, μέσω της οποίας θα μειωθεί ο αριθμός των αντιπροσώπων που απαιτούνται για την απαρτία των γενικών συνελεύσεων

Χαρακτηριστικά ο κ. Ηλίας Νεοφώτιστος από τον σύλλογο Αθηναίων, ανέφερε «ότι είναι δυσάρεστο γεγονός να μην υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία όπως ορίζει το καταστατικό, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι αρκετοί αντιπρόσωποι συλλόγων δεν εμφανίστηκαν σήμερα, γνωρίζοντας ότι τα τελευταία 10 χρόνια, ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση με την πρώτη προσπάθεια σύγκλησης.

Είναι δε γνωστό, ότι για την απαρτία των επαναληπτικών συνεδριάσεων απαιτούνται μόνο 30 μέλη, τα οποία όμως, αντιμετωπίζοντας την γνωστή πλέον τακτική ροκανίσματος του χρόνου, που σκοπίμως ακολουθούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις, αποχωρούσαν από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να παίρνονται μονίμως οι αποφάσεις, ερήμην της πλειοψηφίας».

Στην ανάγκη αλλαγής της πεπατημένης των επαναληπτικών συνεδριάσεων εστιάστηκε ο κ. Θεόδωρος Παυλάκος, ο οποίος ζήτησε να πραγματοποιηθεί άμεσα η μείωση του αριθμού των αντιπροσώπων, μέσα από τις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Για το ίδιο θέμα μίλησαν επίσης οι κ.κ. Απόστολος Τομόπουλος, Ντίνος Ράλλης, Χρήστος Κοσοβίτσας, Τιμολέων Κόκκινος και Παύλος Νικολός.

Επίσης ο κ. Ιωάννης Σμαλιός από τον σύλλογο Κρητών «Μίνως», ζήτησε να δοθούν σε όλους τους αντιπροσώπους των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας, αντίγραφα του ισχύοντος καταστατικού.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5713&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 10.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote