Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κλείνει το μάτι στη Ντόρα
Κλείνει το μάτι στη Ντόρα Εκτύπωση E-mail
01.10.10

Με συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή δηλώνει: «Εγώ ήμουν και είμαι ΝΔ κι αυτό είναι θέμα συνείδησης, δεν είναι θέμα αρχηγού. Άλλωστε, η ΝΔ, αρχηγούς έχει αλλάξει πάρα πολλούς. Το αν θα δραστηριοποιηθώ μέσα από τις τάξεις της ΝΔ, ή της ευρύτερης παράταξης, είναι ένα άλλο θέμα.(...) Θα εκτιμήσω τα πράγματα όταν φτάσει η ώρα και θα τοποθετηθώ ανάλογα.

Προφανώς, από την ώρα που είμαι ενεργός πολιτικά, κάποια στιγμή, θα δω πώς αυτή η ενεργητικότητά μου, θα εκφραστεί. Νομίζω, ότι η κινητικότητα που υπάρχει στο χώρο, αλλά και η πορεία των πραγμάτων στη ΝΔ, το επιτρέπει αυτό απόλυτα. Θεωρώ, ότι αν κανείς αποτυπώσει την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο χώρο της κεντροδεξιάς, εγώ προσωπικά, δεν θυμάμαι ποτέ τόσο μεγάλη κινητικότητα».

Συντάχθηκε με τον Κ. Καραμανλή

Ο κ.Βουλγαράκης αναφέρθηκε επίσης και στην εξέλιξη των υποθέσεων για Siemens και Βατοπέδι, αλλά και στη στάση της συζύγου του. «Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα απέναντί μου. Άλλο αυτό όμως, και άλλο να κατηγορείσαι για κάποια σκάνδαλο» σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης.

«Επέλεξα να πάω προσωπικά στην προανακριτική επιτροπή, σε αντίθεση με τις εισηγήσεις που είχα ότι πρόκειται για ένα προαποφασισμένο παιχνίδι, του οποίου το αποτέλεσμα είναι γνωστό (...). Θέλω να εξαντλήσω έως και την τελευταία ελπίδα μου, αυτές οι επιτροπές να μην καταντήσουν ιεροεξεταστικές επιτροπές που κυνηγάνε μάγισσες, αλλά να δουν την αλήθεια, γι' αυτό και πήγα προσωπικά (...). Είπα ότι συμφωνώ με την επιστολή Καραμανλή για το περιεχόμενό της, δεν είναι η πρώτη φορά που τοποθετούμαι με ανάλογο τρόπο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής Καραμανλή», σημείωσε.

 

Δεν υπάρχει διαφοροποίηση με τη σύζυγό μου

Ειδικά για το Βατοπέδι και όσα δήλωσε η σύζυγός του Αικ.Πελέκη, διευκρίνισε ότι κατά τον ίδιο «είναι αυτά που πάντα έλεγε. Τα είχε πει και στις προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές. Ακριβώς τα ίδια. Εννοώ στην ουσία τους. Τώρα, ο τόνος της τοποθέτησης, σχετίζεται με την ένταση και την πίεση που δέχεται κάποιος. Δεν έχει να κάνει με την υπόθεση της ουσίας. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα (...).Ο τόνος που χρησιμοποιεί ο καθένας στην τοποθέτησή του, είναι διαφορετικός. Και η σύζυγός μου, είπε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, είπε ότι όλα αυτά τα πράγματα έχουν γίνει με σύννομες υπουργικές αποφάσεις, ήταν στο πνεύμα της επιστολής Καραμανλή, δεν απέχει η σύζυγός μου από την επιστολή Καραμανλή. Απλώς, ο τόνος που χρησιμοποιήθηκε, ήταν ενδεχομένως διαφορετικός. Αυτό έχει να κάνει, με το πως βιώνει ο καθένας την κατάσταση (...)».

Αμήχανη η αντιμετώπιση  της ΝΔ

 

Ο κ. Βουλγαράκης χαρακτήρισε «αμήχανη» την αντιμετώπιση της υπόθεσης του Βατοπεδίου από τη ΝΔ και εκτίμησε ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σκάνδαλο. «Δύο οι προϋποθέσεις για να είναι σκάνδαλο: Οι ανταλλαγές να είναι ετεροβαρείς ή να υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα» επεσήμανε και τάχθηκε υπέρ του να ανοίξουν οι τροφοδότες λογαριασμοί σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Ψωμιάδης: Το κεφάλαιο Καραμανλή δεν έχει κλείσει

«To κεφάλαιο Καραμανλή δεν έχει κλείσει», δήλωσε σήμερα στον Real FM ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. ?Διασπασμένη η ΝΔ δεν θα πάει πουθενά. Κάποιοι ζουν με αυταπάτες, ζουν στον χώρο του Χάρι Πότερ?, είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να εξηγήσει ποιους εννοεί..

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5707&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote