Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αναστολή εκτέλεσης με θανατηφόρο ένεση αποφάσισε αμερικανικό δικαστήριο
Αναστολή εκτέλεσης με θανατηφόρο ένεση αποφάσισε αμερικανικό δικαστήριο Εκτύπωση E-mail
30.09.10

Την αναστολή προγραμματισμένης εκτέλεσης ενός θανατοποινίτη αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καλιφόρνια. Οι αρχές της πολιτείας είχαν προσπαθήσει να επισπεύσουν την πρώτη εκτέλεση των τελευταίων πέντε ετών, πριν την ημερομηνία λήξης της τελευταίας διαθέσιμης δόσης της νατριούχου θειοπεντάλης, μέρος του θανατηφόρου «κοκτέιλ» χημικών που χορηγούνται στους καταδικασμένους στην εσχάτη των ποινών.

Ο δικαστής Τζέρεμι Φόγκελ ανέφερε στο αιτιολογικό της απόφασής του ότι η μικρή χρονική προθεσμία που του δόθηκε δεν του επέτρεψε να εξετάσει επαρκώς το χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης και την μέθοδο, που είχε κρίνει προβληματική το 2006.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε ότι η προσπάθεια των αρχών της πολιτείας να εκτελέσουν τον Άλμπερτ Γκρίνγουντ Μπράουν πριν λήξει η τελευταία δόση της χημικής ουσίας που διαθέτουν προς το παρόν σημαίνει ότι "η πολιτεία η ίδια δημιούργησε συνθήκες ασύμβατες με την εύτακτη επίλυση, όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, εκκρεμών νομικών ζητημάτων σε σχέση με εκτελέσεις βάσει των νέων κανονισμών".

Έτσι, είναι πιθανό ο Μπράουν, καταδικασμένος για βιασμό παιδιού και φόνο και θανατοποινίτης τα τελευταία τριάντα χρόνια να παραμείνει στη φυλακή εν αναμονή της εκτέλεσής του έως τουλάχιστον το 2011.

Η εταιρία Hospira, μοναδική παραγωγός της ουσίας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι νέες παρτίδες δε θα είναι διαθέσιμες έως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

 

ENET

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5706&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote