Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Δ. Αβραμόπουλος: Προτεραιότητα σε προσλήψεις και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Εκτύπωση E-mail
04.10.07

Για προσλήψεις και δημιουργία συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συζήτησαν σήμερα ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς Οικονομίας, Υγείας και Απασχόλησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου, αναλύθηκαν οι δυνατότητες δημιουργίας συστήματος εξωνοσοκομειακής περίθαλψης. Βασική μέριμνα είναι η εκτίμηση του κόστους ενός τέτοιου εγχειρήματος και η εξεύρεση των κατάλληλων υποδομών, στις οποίες θα περιληφθούν και τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ.

Εξερχόμενος από το μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι, μεταξύ των θεμάτων της συζήτησης, ήταν και τα οικονομικά της Υγείας. Επεσήμανε ότι τα Ταμεία οφείλουν στο ΕΣΥ ένα μεγάλο ποσό, καθώς και πως ο χώρος της Υγείας εμφανίζει τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό έλλειμμα.

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είπε ότι θα υπάρξει σχετικό νομοθέτημα, το οποίο θα κατατεθεί εντός των προσεχών εβδομάδων στη Βουλή. Με σκοπό την καλύτερη αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης, οι διοικήσεις των νοσοκομείων προχωρούν τις διαδικασίες για κατάρτιση προϋπολογισμών και έκδοση ισολογισμών.

Ενδιαφέρον είχαν οι αναφορές του υπουργού Υγείας σε σειρά προσλήψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Ήδη – είπε – εκδόθηκαν οι πρώτες διαπιστωτικές πράξεις και 6.000 άτομα περνούν το κατώφλι του ΕΣΥ.

Προκηρύσσεται, επίσης, διαγωνισμός για 4.000 γιατρούς, για τα προσεχή τρία χρόνια, ενώ θα γίνουν από κυλιόμενους πίνακες 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών, μετά από συνεννόηση που έγινε με το ΑΣΕΠ και τον κ. Βέη. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν γίνει 14.500 προσλήψεις.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=570&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote